Ως τα τέλη Ιουλίου η κυβέρνηση θα έχει εκκενώσει από πρόσφυγες και μετανάστες τους χώρους στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα 2.500 άτομα που παραμένουν στο πρώην αεροδρόμιο θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας αλλά και κέντρα κράτησης.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης αρχικά θα γίνει διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, αν και στο Ελληνικό διαμένουν κυρίως μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μαρόκο και ελάχιστοι Σύριοι και οι αρχές θα τους διαχωρίσουν βάσει εθνότητας.
Τα πιθανότερα σημεία μετεγκατάστασής τους θα είναι ο Σκαραμαγκάς και η Ριτσώνα.
anatropionline.gr
Στεφανε κανε μια ερευνα για τους προσφυγες στον αγιο αντρεα. Ο ψινακης ειχε δεσμευτει οτι θα ειναι μεχρι τον ιουνιο αλλα αυτοι ειναι ακομα εδω. Οι κατα σκηνωσεις επρεπε ηδη να λειτουργουν για τα δικα μας παιδια. Να σε ενημερωσω οτι τα προσφυγακια εχουν βγει στην ζητιανια, ψαχνουν στα σκουπιδια και κανουν ντου στους πολιτες μηπως και καποιος τους δωσει φαγητο. Κυκλοφορουν σε ομαδες οι αντρες και εκτος της κατασκηνωσης και πολυ φοβαμαι οτι σε λιγο θα δημιουργουν περεταιρω προβληματα. Σε ευχαριστω.
Και θα φτιάξουν μειονότητες στην ελλάδα……