Μία νέα σελίδα άνοιξε για τη ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού με την ανάληψη των τυχών από την Φρόσω Διακάκη.
Η νέα προπονήτρια των νταμπλούχων Ελλάδας μιλώντας στο EOK WebRadio εξέφρασε την ανείπωτη ευτυχία της για την νέα σελίδα που ανοίγει στην προπονητική της διαδρομή , δίνοντας το στίγμα της για την ερχόμενη σεζόν.
Αρχικά, η νέα προπονήτρια του Θρύλου δήλωσε: «Είχα πολύ μεγάλη περιέργεια να δω τι θα μου πουν. Με την Εύη Δημητράτου συναντήθηκα, την Team Manager της ομάδας, η οποία πραγματικά με προσέγγισε με πολύ ωραίο τρόπο. Έδειξαν πολύ έντονα το ενδιαφέρον τους. Ούτως ή άλλως, σε πρόταση ομάδας αυτού του επιπέδου πολύ δύσκολα μπορείς να αρνηθείς, αλλά ήταν και ο τρόπος της Team Manager που πραγματικά με βοήθησε πολύ. Ήταν ένας τρόπος πολύ ανθρώπινος, μου ξεκαθάρισε το πλάνο, τι περιμένουν. Μου το έκανε σχετικά πιο εύκολο από την άποψη ότι μού είπε τα πράγματα ακριβώς όπως είναι. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος πολύ προσγειωμένος, θέλω ευθύτητα και αλήθειες και αυτό έκανε. Με μεγάλη χαρά και τιμή, αποδέχθηκα την πρόταση αυτήν. Είναι τεράστια η πρόκληση. Εγώ πάντα θέτω στον εαυτό μου στόχους και θέλω να τους πετυχαίνω».
Για τις διαφορές που συνάντησε από τον ΑΟ Αμύντα στις «ερυθρόλευκες», η Δρακάκη υπογράμμισε: «Είναι εντελώς διαφορετικό το μέγεθος, όντως. Οι άνθρωποι που απευθύνθηκαν σ’ εμένα νομίζω πως θέλουν από εμένα αυτό που έβλεπαν ούτως ή άλλως. Άρα λοιπόν δε θα αλλάξω κάτι στον τρόπο που αντιμετωπίζω το παιχνίδι, στον επαγγελματισμό που δείχνω. Θα φέρω και στον Ολυμπιακό τη Δρακάκη που ήταν στον Αμύντα. Αυτός για εμένα είναι ίσως ο τρόπος να διαχειριστώ την πίεση, το διαφορετικό μέγεθος, τις παίκτριες στην Ευρώπη. Όπως ξαναείπα, είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να βάζω στόχους και προσπαθώ πάρα πολύ για να τους πετύχω. Έχω προσδοκίες, έχω φιλοδοξίες, είμαι ταπεινή σαν άνθρωπος, αλλά την προσπάθειά μου την κάνω πάντα στον μέγιστο βαθμό. Μπορώ να πω ότι είμαι πανέτοιμη. Δεν ξέρω πού θα μας βγάλει, ξέρω όμως ότι θα δώσουμε τα πάντα».
Τέλος, για τον προγραμματισμό του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, η πολύπειρη προπονήτρια είπε: «Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι οι συνεργάτες που βρήκα στον Ολυμπιακό είναι πραγματικά πάρα πολύ ικανοί σε αυτό που κάνουν και είμαι πολύ χαρούμενοι που θα είμαι δίπλα τους. Αυτό που βλέπω ως διαφορά είναι το πόσο γρήγορα και επαγγελματικά κινείται ο Ολυμπιακός στο ‘χτίσιμο’ του ρόστερ της νέας χρονιάς, κάτι που στον Αμύντα δεν το είχαμε σε τέτοιον βαθμό. Όσον αφορά στο σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παίξουμε, θα το δούμε και με τη διοίκηση. Το ρόστερ, όπως και σε όλες τις ομάδες, βρίσκεται σε διαδικασία ‘χτισίματος’. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε».