«Δεν πωλείται ο Καναδάς» λέει ο Κάρνεϊ – «Ποτέ μην λες ποτέ» απαντά ο Τραμπ

Κοινοποίηση:
canada-trump

O Τραμπ επιμένει ο Καναδάς να γίνει η «51η πολιτεία» των ΗΠΑ, μία δήλωση που επανέλαβε μέσα στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νέο πρωθυπουργό του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ.

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού του Καναδά ο οποίος είπε στον Ντόναλντ Τραμπ πως «Ορισμένα μέρη δεν πωλούνται ποτέ».

«Ποτέ μη λες ποτέ», απάντησε ο Τραμπ ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως τρέφει μεγάλο σεβασμό για τους Καναδούς, και σημείωσε ότι μέλη της οικογένειας της μητέρας του έζησαν εκεί.

«Ο Καναδάς είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζοντας τις δηλώσεις του να κάνει τον Καναδά την 51η πολιτεία των ΗΠΑ.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως η πολιτεία θα σήμαινε ελεύθερο στρατό και μια τεράστια μείωση φόρων για τους Καναδούς.

«Έχουμε πολλά κοινά», είπε ο Τραμπ. «Έχουμε μερικά δύσκολα, πολύ δύσκολα σημεία να συζητήσουμε». Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Καναδά, επισήμανε ότι οι δυο τους θα βρουν τομείς «αμοιβαίας συνεργασίας».

Περί Καναδά ο λόγος
«It takes two to tango, επέμεινε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για τον Καναδά ως 51η πολιτεία των ΗΠΑ αλλά όπως διευκρίνισε «δεν πρόκειται να το συζητήσουμε αυτό εκτός αν κάποιος θέλει να το συζητήσει».

Ο Τραμπ στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε σε μία μακρά λίστα με τα οφέλη που πιστεύει ότι θα λάβουν οι Καναδοί και σε αυτό το σημείο η απάντηση του Κάρνεϊ ήταν μετρημένη και προσεκτική.

«Όπως γνωρίζετε από τα ακίνητα, υπάρχουν ορισμένα μέρη που δεν πωλούνται ποτέ», είπε ο Κάρνεϊ. «Καθόμαστε σε ένα ακίνητο τώρα… δεν πωλείται. Δεν θα πωληθεί ποτέ» απάντησε ο Κάρνεϊ. Ακόμα και όταν υπήρξε απόπειρα να αλλάξει το θέμα θέμα συζήτησης όμως ο Τραμπ επέμεινε ειρωνικά: «Ποτέ μην λες ποτέ».

Αναφερόμενος στους δασμούς ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά ο Τραμπ δήλωσε πως θέλει να προστατεύσει τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ«έχουν τρομερό όγκο στον τομέα ενέργειας». Σημείωσε πως ο Καναδάς έχει τη δική του ενέργεια τονίζοντας πως «είναι πολύ τυχεροί. Ο Καναδάς και εμείς έχουμε πολλά πλεονεκτήματα σε άλλες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response