Χαμενεΐ: «Αδύνατη η συνεργασία Ιράν – ΗΠΑ, όσο η Ουάσινγκτον στηρίζει το Ισραήλ»

Κοινοποίηση:
ali-khamenei-r-1

«Η συνεργασία μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι δυνατή όσο η Ουάσιγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει το Ισραήλ, να διατηρεί στρατιωτικές βάσεις και να παρεμβαίνει στην Μέση Ανατολή», δήλωσε σήμερα, Δευτέρα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Οι Αμερικανοί λένε κάποιες φορές ότι θα ήθελαν να συνεργαστούν με το Ιράν. Η συνεργασία δεν είναι δυνατή όσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το καταραμένο σιωνιστικό καθεστώς, διατηρούν στρατιωτικές βάσεις και παρεμβαίνουν στην περιοχή», δήλωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ ανέφερε τον Οκτώβριο ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνάψουν συμφωνία με το Ιράν, όταν η Τεχεράνη θα είναι έτοιμη να το πράξει.

Οι δύο χώρες πραγματοποίησαν πέντε γύρους πυρηνικών συνομιλιών, πριν από 12ήμερο πόλεμο μεταξύ Ιράν και Ισραήλ τον Ιούνιο, στον οποίο συμμετείχε η Ουάσιγκτον χτυπώντας βασικές ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών αντιμετώπισαν σημαντικά εμπόδια, όπως το ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου σε ιρανικό έδαφος, τον οποίο οι δυτικές δυνάμεις θέλουν να μειώσουν στο μηδέν για να ελαχιστοποιήσουν κίνδυνο όπλου, σχέδιο που η Τεχεράνη έχει απορρίψει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response