Σοβαρές ζημιές υπέστη το αεροσκάφος του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, όταν συγκρούστηκε με όχημα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου αφίχθη για τη Σύνοδο Κορυφής και κρίθηκε ακατάλληλο για την πτήση επιστροφής.
Το περιστατικό γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του, κάνοντας λόγο για «κακή αρχή» της απαιτητικής, όπως τη χαρακτήρισε, Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας με νόημα τη σκόπιμη απουσία από αυτή του Σέρβου Προέδρου, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξη της Σλοβακίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, τον Μάιο του 2024 πυροβολήθηκε 4 φορές από έναν 71χρονο στη Μπρατισλάβα, σε μία επίθεση που χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη μεγάλη απόπειρα δολοφονίας κατά Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη, τα τελευταία 20 χρόνια.





