Η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης, με τα στατιστικά να δείχνουν μια ανησυχητική αύξηση στις κλοπές οχημάτων. Κάθε χρόνο, περίπου 15.000 αυτοκίνητα κλέβονται σε όλη τη χώρα, με τις οργανωμένες συμμορίες να δρουν χωρίς φραγμούς, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, μέχρι τις μικρότερες επαρχιακές πόλεις.
Η εικόνα που καταγράφεται είναι σοκαριστική. Οι εγκληματίες έχουν προσαρμοστεί πλήρως στην ψηφιακή εποχή και πλέον χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής για να διαπράττουν τις κλοπές. Συσκευές που μοιάζουν με κονσόλες παιχνιδιών, όπως οι φορητές κονσόλες τύπου «Nintendo», χρησιμοποιούνται για να παραβιάζουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων, επιτρέποντας στους δράστες να ξεκλειδώσουν και να εκκινούν τα οχήματα χωρίς να αφήνουν ίχνη.
Ακόμη πιο εξελιγμένη είναι η πρακτική του «relay attack», κατά την οποία δύο άτομα με ειδικούς πομποδέκτες εντοπίζουν και μεταφέρουν το σήμα του εργοστασιακού κλειδιού, απομακρύνοντας το σήμα του κλειδιού από το σπίτι ή το γραφείο του ιδιοκτήτη και «ξεκλειδώνοντας» το όχημα σε απόσταση. Τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου δεν αντιλαμβάνονται τη διάρρηξη, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη ανυποψίαστο.
Παρά τις προσπάθειες των κατασκευαστών αυτοκινήτων να ενσωματώσουν νέες αντικλεπτικές τεχνολογίες και να αναβαθμίσουν τα λογισμικά ασφαλείας, η ταχύτητα με την οποία οι εγκληματίες προσαρμόζονται αποδεικνύεται αστραπιαία.
Το τελευταίο διάστημα, πολλές οργανωμένες συμμορίες έχουν αναλάβει δράση. Στη Χαλκιδική, αλλοδαπός συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρεθεί από τουριστική περιοχή.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια, αστυνομικές αρχές εξάρθρωσαν μια εγκληματική ομάδα που χρησιμοποιούσε τεχνολογία για να εισβάλλει σε καταστήματα και να κλέβει αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα κοντά. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η περίπτωση ενός KIA EV6 αξίας 70.000 ευρώ, που εκλάπη από το κέντρο της Αθήνας και εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα χάρη στο GPS του οχήματος.
Οι αρχές προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην επαναπαύονται στην τεχνολογία του εργοστασιακού κλειδιού και συνιστούν την προσθήκη επιπλέον στρωμάτων προστασίας. Συσκευές όπως αντικλεπτικά για το τιμόνι ή τη ζάντα και ανεξάρτητο GPS παρακολούθησης γίνονται πλέον επιτακτικές. Επιπλέον, η στάθμευση σε καλά φωτισμένους και ασφαλείς χώρους μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες κλοπής.
Η κατάσταση έχει γίνει δραματική, με την ασφαλιστική αγορά να καταγράφει αυξανόμενες αποζημιώσεις και τους πολίτες να νιώθουν ανασφαλείς, ενώ οι κατασκευαστές συνεχίζουν να βρίσκονται υπό πίεση για να ανταποκριθούν στις νέες ψηφιακές προκλήσεις. Όσο εξελίσσεται η αγορά των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, τόσο περισσότερο θα μετατρέπονται σε στόχο για τις συμμορίες που χρησιμοποιούν τις πιο προηγμένες μεθόδους.
ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΚΩΛΟΑΛΒΑΝΑ ΡΕΕΕ
Ξέφραγο αμπέλι με δικαιοσύνη της ΠΛΑΚΑΣ…Τους πιάνουν κ τους αφήνουν…Και ανενόχλητοι συνεχίζουν…ΟΛΟΙ ξέρουν που τα πάνε τα κλεμένα …