Το αγαπημένο των Ελλήνων δεν είναι άλλο από το «τιμημένο» σουβλάκι και συγκεκριμένα τυλιχτό ή σάντουιτς όπως το λένε στην Θεσσαλονική. Όπως, όμως και να το λένε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και δεν είναι άλλο πως πλεον κοντεύει να γίνει είδος πολυτελείας.
Παλαιότερα δεν μας απασχολούσε καν η τιμή του, ήταν για φτωχούς και πλούσιους, όπως έχει διαμορφθεί όμως η κατάσταση σε λίγο θα είναι μόνο για τους δεύτερους.
Πως έχει η κατάσταση
Η μέση τιμή του τυλιχτού για όλα τα είδη διαμορφώνεται γύρω στα 4 ευρώ στην Αθήνα, την Πάτρα και τον Βόλο, και στα 3,99 ευρώ στη Λάρισα, καθιστώντας αυτές τις πόλεις τις πιο προσιτές επιλογές. Αντίθετα, η Θεσσαλονίκη στα 4,90 ευρώ και η Κρήτη στα 5,30 ευρώ ξεχωρίζουν ως οι πιο ακριβές περιοχές.
Τιμές σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης
Στην Αττική, οι τιμές είναι σχετικά «μαζεμένες» και κινούνται από περίπου 3,40 ευρώ μέχρι 4,60 ευρώ. Η μέση τιμή για γύρο (κοτόπουλο και χοιρινό) είναι γύρω στα 4,05 ευρώ, ενώ μπιφτέκι και καλαμάκια κινούνται κοντά στα 4 ευρώ. Σε σχέση με το 2024, όλες οι κατηγορίες έχουν ήπιες αυξήσεις, κυμαινόμενες περίπου από 0,15 ευρώ έως 0,35 ευρώ ανά τεμάχιο, κάτι που σημαίνει ότι το σουβλάκι είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό. Ένα σημαντικό εύρημα στην Αττική είναι ότι οι τιμές παραμένουν σταθερές μεταξύ των περιοχών, με ελάχιστες διαφορές στις μέσες τιμές από το Κολωνάκι έως το Κερατσίνι και τα Μελίσσια, υποδεικνύοντας μια ομοιόμορφη αγορά.
Από την άλλη πλευρά στην Θεσσαλονίκη, οι μέσες τιμές για γύρο, μπιφτέκι και καλαμάκια κινούνται κοντά στα 4,70 ευρώ–5,10 ευρώ, με εύρος που ξεκινά από περίπου 4,10 ευρώ και φτάνει έως και 5,60 ευρώ. Οι αυξήσεις σε σχέση με το 2024 είναι αισθητές, καθώς στα περισσότερα προϊόντα η μέση τιμή έχει ανέβει κατά 0,60 ευρώ–0,80 ευρώ ανά τεμάχιο, τοποθετώντας την πόλη ανάμεσα στις ακριβότερες της έρευνας.
Που είναι το πιο ακριβό σουβλάκι
Η Κρήτη είναι η περιοχή με το ακριβότερο τυλιχτό στην Ελλάδα για το 2025. Οι μέσες τιμές για γύρο, μπιφτέκι και καλαμάκια κυμαίνονται περίπου από 5,26 ευρώ έως 5,43 ευρώ, με ελάχιστη τιμή γύρω στα 4,50 ευρώ και μέγιστη μέχρι και 6,50 ευρώ. Οι αυξήσεις σε σχέση με το 2024 είναι σημαντικές, καθώς στον γύρο (κοτόπουλο και χοιρινό) η μέση τιμή έχει ανέβει πάνω από 1 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα προϊόντα η αύξηση είναι περίπου 0,65 ευρώ–0,80 ευρώ ανά τεμάχιο. Το μεγάλο εύρος τιμών, που φτάνει τα 2 ευρώ από το φθηνότερο στο ακριβότερο, συνδέεται έντονα με τη διαφορά ανάμεσα σε τουριστικές και μη τουριστικές ζώνες, με τις τουριστικές περιοχές να ανεβάζουν τον συνολικό μέσο όρο.





