Για μια ακόμη φορά, ένα δικαίωμα καταστέλλεται με τρόπο άστοχο και υπερβολικό, χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς πρόβλεψη για ειδικές περιπτώσεις.
Ο Νόμος 5170/2025 φέρνει ριζικές –και για πολλούς εξοργιστικές– αλλαγές σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία, στάθμευση και διανυκτέρευση αυτοκινούμενων ή ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων στην Ελλάδα, ενόψει της φετινής καλοκαιρινής σεζόν.
Το άρθρο 27 του νόμου ουσιαστικά ποινικοποιεί την ελεύθερη διαβίωση και μετακίνηση με τροχόσπιτο, αλλά και τη φιλοξενία δεύτερου οχήματος σε ιδιωτικό χώρο, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα όχι μόνο στον εναλλακτικό τουρισμό αλλά και στην ίδια την έννοια της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.
ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ – ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ
Η νέα νομοθεσία απαγορεύει ρητά την εγκατάσταση ή στάθμευση τροχόσπιτων –είτε αυτοκινούμενων είτε ρυμουλκούμενων– σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκινγκ, παραλίες, πάρκα ή δασικές εκτάσεις. Ο νόμος δεν κάνει καμία απολύτως διάκριση ανάμεσα σε παραμονή λίγων ωρών, σε διανυκτέρευση ή μακροχρόνια κατασκήνωση. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος σταθμεύσει για μισή ώρα για να ξεκουραστεί ή για να φάει, κινδυνεύει με βαριά πρόστιμα ή και ποινή φυλάκισης.
Σύμφωνα με τον νόμο: «Απαγορεύονται η εγκατάσταση σκηνών και η στάθμευση ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η δωρεάν φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιτου από ιδιώτες, με την επιφύλαξη του άρθρου 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999, Α’ 57). Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι τρεις (3) μήνες ή με επιβολή προστίμου του κατωτέρω εδαφίου, εφόσον δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη, διατασσόμενης συγχρόνως υπό του δικαστηρίου της βίαιης αποβολής τους. Διαδικασία τηρείται η οριζόμενη από τα άρθρα 417 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την ανάκριση και εκδίκαση των επ’ αυτοφώρω πλημμελημάτων. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνομικό ή λιμενικό όργανο και εισπράττεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ.. Σε ελέγχους από μεικτά συνεργεία την ποινή του προστίμου επιβάλλει το αστυνομικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο. Κατά τη στάθμευση των ανωτέρω οχημάτων, όπου επιτρέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν επιτρέπεται η κατάληψη επιπλέον του οχήματος χώρου».
Η διάταξη στοχεύει –υποτίθεται– στην προστασία του περιβάλλοντος, όμως οι ιδιοκτήτες μιλούν για στοχοποίηση και για πλήρη άγνοια της φύσης του οχήματος. Το τροχόσπιτο είναι Ι.Χ. όχημα, δεν είναι αυθαίρετη κατασκευή. Κυκλοφορεί με άδεια, πληρώνει τέλη, ασφαλίζεται κανονικά.
Αυτό το μέτρο βάζει ταφόπλακα σε μια εναλλακτική, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή τουρισμού. Χιλιάδες πολίτες που επιλέγουν να ταξιδεύουν και να ζουν με τροχόσπιτο –ανάμεσά τους και οικογένειες, συνταξιούχοι, νέοι ταξιδευτές– βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τον νόμο, επειδή απλώς… σταμάτησαν σε λάθος σημείο.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ
Επίσης εξωφρενική είναι και η πρόβλεψη του νόμου, που ορίζει ότι απαγορεύεται να φιλοξενήσεις περισσότερα από ένα τροχόσπιτα στον ιδιωτικό σου χώρο. Ναι, ακόμα και αν έχεις μεγάλο οικόπεδο, αυλή ή ιδιόκτητο πάρκινγκ, η νομοθεσία δεν σου επιτρέπει να έχεις περισσότερα από ένα τροχόσπιτα σταθμευμένα.
Πρόκειται για μια ακραία παραβίαση της ατομικής ελευθερίας και της ιδιοκτησίας, η οποία ουσιαστικά σου λέει πώς θα χρησιμοποιήσεις το σπίτι σου, τον χώρο σου. Αν έχεις ένα δικό σου τροχόσπιτο και φιλοξενήσεις δεύτερο από συγγενή ή φίλο –ακόμα και για μια νύχτα– θεωρείσαι παράνομος. Αν έχεις στην αυλή σου δύο παρκαρισμένα οχήματα, γιατί ταξιδεύεις με την οικογένεια, επίσης παράνομος.
Είναι η πρώτη φορά που το κράτος επεμβαίνει τόσο βαθιά στην ιδιωτική χρήση οχήματος σε ιδιωτικό χώρο, και ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο: τι θα απαγορευτεί αύριο; Τέσσερα αυτοκίνητα; Πέντε μηχανές; Τρία τρέιλερ;
Φυσικά, η ψήφιση αυτού του νόμου δεν είναι τυχαία. Είναι ακόμη ένα παράδειγμα του πώς θέλουν ο πολίτης να μην έχει καμία εναλλακτική, καμία πραγματικά οικονομική επιλογή για διακοπές και αναψυχή. Ουσιαστικά, του λένε κατάμουτρα: “θα πληρώσεις”. Θα πληρώσεις την πανάκριβη διαμονή, τα εξωφρενικά ακτοπλοϊκά, το τουριστικό μονοπώλιο. Αν δεν μπορείς, μείνε σπίτι σου. Και όχι μόνο μείνε σπίτι, αλλά θα σου πούμε κι εκεί πώς θα ζήσεις: απαγορεύεται να φιλοξενήσεις δύο τροχόσπιτα, απαγορεύεται να αξιοποιήσεις τον ιδιωτικό σου χώρο, αλλιώς κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με τον νόμο. Είναι μια πολιτική που λέει ξεκάθαρα: δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι ελεύθερος αν δεν πληρώνεις.
Απ ότι κατάλαβα, αν ένας τουρίστας θέλει να παρκάρει στο παρκιγκ μιας ταβέρνας για να φάει με την οικογένεια του είναι παράνομος! Ρε πάτε καλά μήπως είστε για την μπολέτα? που θα το βάλει το τροχόσπιτο του στο σβέρκο του ή πάνω στο τραπέζι παρέα με τα ψάρια? Και θα μου κάνετε κουμάντο αν εγώ φιλοξενήσω έναν φίλο μου με τροχόσπιτο κ το βάλει στο παρκιγκ του σπιτιού μου? Μήπως να σας βάλω κ στο κρεβάτι μου να δείτε πως το κάνω? λέω εγώ τώρα γιατί μάλλον εκεί το πάτε. Αναθεωρήστε τις μ@λ@κιες σας γιατί δεν στέκουν. Πάνω από μια δεκαετία κάνω τουρισμό με αυτοκινούμενο τροχοσπιτο εκτός Ελλάδας αυτά δεν τα έχω δει πουθενά! Βρείτε με κάτι άλλο να ασχοληθείτε κ αφήστε τα τροχόσπιτα στην ησυχία τους γιατί ας μην ξεχνάμε πλήττονται κ οι επιχειρήσεις που τα νοικιάζουν.
Μαλλον για να τα κονομανε τα καμπινγκ γινεται ολο αυτο.
Ειναι που ειναι τα εξοδα πολλα για να συντηρησεις ενα αυτοκινουμενο αν το κανουν κι αυτο θα ειναι ασυμφορο να κανεις μ αυτο τον τροπο διακοπες