Όταν το άγχος είναι εκτός ορίων και υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα, μια δύσκολη συνάντηση, μια εξέταση ή μια επανάληψη μπροστά μας, είναι χρήσιμο να αλλάξετε ελαφρώς τη διατροφή σας.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο και υγειονομική ιατρό Ekaterina Guzman, το ψάρι είναι ένα φυσικό αντιστρες και υπερτροφή για τον εγκέφαλο, ειδικά σε περιόδους έντονου στρες.
Τα λιπαρά ψάρια — ρέγγα, σκουμπρί, ροζ σολομός, σολομός — περιέχουν απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (EPA και DHA).
Αυτές οι ουσίες βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθούν στο σχηματισμό νέων νευρωνικών συνδέσεων, αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης και προστατεύουν τη μνήμη.
«Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι τα άτομα με υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 έχουν μεγαλύτερο όγκο φαιάς ουσίας στον ιππόκαμπο, την περιοχή που είναι υπεύθυνη για τη μνήμη », εξήγησε η γιατρός σε συνέντευξή του στην Komsomolskaya Pravda.
Εκτός από τα ευεργετικά οξέα, το ψάρι είναι πλούσιο σε ιώδιο, σελήνιο και άλλες ευεργετικές ουσίες που βελτιώνουν τη μνήμη.
H Ekaterina Guzman συνιστά να συμπεριλαμβάνονται ψάρια στο μενού τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, 100-150 γρ. Είναι καλύτερο να μην τηγανίζετε το προϊόν.