Ανησυχία για τα ενεργειακά ποτά – Η ταυρίνη συνδέεται με την εξέλιξη της λευχαιμίας, προειδοποιούν ερευνητές

Κοινοποίηση:
energeiako_poto

Ανησυχία εκφράζουν ερευνητές για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών μετά και τα αποτελέσματα έρευνας ότι ένα κοινό συστατικό που περιέχεται σε αυτά έχει συνδεθεί με την εξέλιξη της λευχαιμίας.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature, πρόκειται για την ταυρίνη – ένα αμινοξύ που εμφανίζεται φυσικά σε πρωτεΐνες όπως το κρέας και το ψάρι και μπορεί να προωθήσει τη λευχαιμία – την ανάπτυξη κυττάρων λευχαιμίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται «προσδιορίζει την ταυρίνη ως βασικό ρυθμιστή των μυελογενών κακοηθειών», οι οποίες, όπως η λευχαιμία, είναι καρκίνοι που ξεκινούν στο αίμα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα καρκινικά κύτταρα καταναλώνουν την ταυρίνη, η οποία προκαλεί γλυκόλυση (διάσπαση της γλυκόζης για ενέργεια), η οποία στη συνέχεια τροφοδοτεί περαιτέρω τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, το οποίο διεξήγαγε την έρευνα.

Προηγουμένως, η ταυρίνη έχει αποδειχθεί χρήσιμη ως συμπλήρωμα στη χημειοθεραπεία. Μια μελέτη στο Journal of Cancer Research and Therapeutic είπε, «Τα συμπληρώματα ταυρίνης θα μπορούσαν να είναι μια προστασία από τις τοξικότητες που προκαλούνται από χημειοθεραπεία πιθανώς από την αντιοξειδωτική της ικανότητα».

Αυτό ώθησε τους ερευνητές να προσθέσουν μια προειδοποίηση σχετικά με τα ενεργειακά ποτά.

«Καθώς η ταυρίνη είναι ένα κοινό συστατικό στα ενεργειακά ποτά και συχνά παρέχεται ως συμπλήρωμα για τον μετριασμό των παρενεργειών της χημειοθεραπείας, η εργασία μας δείχνει ότι μπορεί να είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε προσεκτικά τα οφέλη της συμπληρωματικής ταυρίνης σε ασθενείς με λευχαιμία», έγραψαν οι ερευνητές στο Nature.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response