Στην ανάκληση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου στο Σαρακήνικο υποχρεώθηκε ο Δήμος Μήλου, μετά και το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που την είχε κρίνει παράνομη. Στην απόφαση ανάκλησης, ο Δήμος επικαλείται ελλείψεις. Αυτές τις ελλείψεις δεν τις είχαν διαπιστώσει αρχικά; Πριν εκδώσουν την άδεια που τελικά την… πήραν πίσω;
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μήλου (ΥΔΟΜ), ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια με Α/Α Πράξης 1134683/25-07-2024 της εταιρείας Unique Development Α.Τ.Ε.Ε. για έργο στην περιοχή του Σαρακήνικου.
Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κατατεθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και δικαιολογητικά, γεγονός που οδήγησε στην ανάκληση της άδειας.
Η ΥΔΟΜ Μήλου προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες, αποτρέποντας την υλοποίηση κατασκευών που δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.
Ο Δήμος Μήλου υπογραμμίζει ότι παραμένει σε εγρήγορση και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο το νησί, τη γη και το μέλλον των κατοίκων του.