Αλίμονο στον απλό λαό! Δυστυχώς αυτό το σενάριο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες

Κοινοποίηση:
NATO-adn-France

Η επιμονή της Ευρώπης και η στροφή Τραμπ…

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Δυτική Ευρώπη αρνήθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο διαλόγου με τη Ρωσία και αντ’ αυτού ακολουθεί στρατιωτικές πολιτικές σχεδιάζοντας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, σύμφωνα με το RT, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η αποφασιστικότητα ορισμένων ευρωπαϊκών εθνών να αναπτύξουν ξένες δυνάμεις σε ουκρανικό έδαφος αντανακλά την ευρύτερη «στρατιωτική, αντιπαραθετική και αντιρωσική» στάση τους.

«Από αυτή την άποψη, μπορεί κανείς μόνο να εκφράσει τη λύπη του», είπε, προσθέτοντας ότι τα «κατανοητά και συνεπή μηνύματα» της Μόσχας σχετικά με τους κινδύνους των ξένων αναπτύξεων έχουν αγνοηθεί.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με την αλλαγή πλεύσης που δείχνει να έχει ο Τραμπ, τότε όλα δείχνουν πως το μέλλον δεν προδιαγράφεται ρόδινο! Θα φτάσει η κατάσταση στα άκρα, προκειμένου να αποδεχθούν όλοι ΛΥΣΕΙΣ, τις οποίες προηγουμένως δεν θα αποδέχονταν;

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι «απογοητευμένη» από την προφανή απροθυμία ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να συζητήσουν ακόμη και τις ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια. Αντί οι ευρωπαϊκές χώρες να δαπανούν μεγάλα ποσά χρημάτων των φορολογουμένων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, πρότεινε να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας και να ξεκινήσουν έναν διάλογο βασισμένο στον αμοιβαίο σεβασμό.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι μια κοινή γαλλο-βρετανική στρατιωτική δύναμη έως και 50.000 στρατιωτών θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Ουκρανία μετά από εκεχειρία.

Μιλώντας μαζί με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ στο Λονδίνο την Πέμπτη, ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι ο λεγόμενος «συνασπισμός των προθύμων» σκοπεύει να περιπολεί τον εναέριο χώρο και την ακτογραμμή της Ουκρανίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Σύμφωνα με τον Μακρόν, θα μπορούσε να συσταθεί ένα κέντρο συντονισμού στο Κίεβο υπό βρετανική διοίκηση για τη διαχείριση των επιχειρήσεων.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν απορρίψει επανειλημμένα την ιδέα της ανάπτυξης ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει δηλώσει ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε «γεγονότα επί τόπου» που θα εμποδίσουν πραγματικές διαπραγματεύσεις.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR) προειδοποίησε επίσης πέρυσι ότι η ανάπτυξη μιας λεγόμενης δυτικής ειρηνευτικής δύναμης, η οποία θα μπορούσε να αποτελείται από περίπου 100.000 στρατιώτες, θα ισοδυναμούσε με de facto κατοχή.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι προσπάθειες της Δύσης να ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία βλάπτουν κάθε πιθανότητα ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης.

Αν δεν αλλάξουν πράγματα, το σενάριο να φτάσει η κατάσταση στα άκρα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Παράλληλα θα συνεχίζεται η φτωχοποίηση της Ευρώπης, καθώς την όποια στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας θα εξακολουθούν να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι της Ευρώπης. Αλίμονο στον απλό λαό!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response