Ενδιαφέρον εμφανίζει η σύγκριση των φετινών τιμών με τις περυσινές
Αυξήσεις μέχρι και 30%, καταγράφονται στις τιμές των φρέσκων ψαριών, τις τελευταίες εβδομάδες, κάνοντας τα απλησίαστα, για μεγάλη μερίδα των καταναλωτών.
Η περαιτέρω αύξηση των τιμών των φρέσκων ψαριών σε σχέση με πέρυσι οφείλεται σε δύο παράγοντες. Αρχικά, στο αυξημένο κόστος των ψαράδων και των επαγγελματιών του κλάδου και στη συνέχεια λόγω της μείωσης του πληθυσμού των ψαριών, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Ενδεικτική είναι η αύξηση των φρέσκων ψαριών σε σχέση με πέρυσι σε τρία συγκεκριμένα ψάρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1
1 κιλό γαύρου το 2024 κόστιζε 4,90, ενώ το 2025 κοστίζει 5,90 ευρώ.
Αντίστοιχα ένα κιλό κουτσομούρες κόστιζε 9,80, ενώ φέτος 16 ευρώ.
Τέλος 22,80 ευρώ κοστίζει φέτος ένα κιλό κουτσομούρα, ενώ πέρυσι η ίδια ποσότητα κόστιζε 19,80 ευρώ.