Αυτό είναι το πιο τοξικό φαγητό – Μια μπουκιά και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο συκώτι

Κοινοποίηση:
SIKOTI

Η Ταϊλανδέζικη κουζίνα περιέχει πολλές μοναδικές γεύσεις και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπάρχει μια συνταγή η οποία όπως έχει αποδειχθεί είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Είναι τόσο επιβλαβές που ακόμη και μια μόνο μπουκιά από αυτό το πιάτο θα μπορούσε να σας προκαλέσει καρκίνο του ήπατος.

Και το καρκινογόνο αυτό φαγητό πιστεύεται μάλιστα πως ευθύνεται για το θάνατο 20.000 ανθρώπων στην Ταϊλάνδη ετησίως.

Αυτό το φαγητό για καλή σας τύχη δεν υπάρχει σε μαγαζιά που σερβίρουν Ταϊλανδέζικη κουζίνα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε μια συγκεκριμένη επαρχία της Ταϊλάνδης. Λόγος γίνεται για την επαρχία Khon Kaen, ενώ καταναλώνεται ακόμη περισσότερο στην περιοχή Isaan, μια από τις φτωχότερες επαρχίες της χώρας.

Γνωστό ως koi pla, αυτό το πιάτο από κιμά ωμού ψαριού αλεσμένο με βότανα, μπαχαρικά και χυμό λεμονιού και τρώγεται από πολλούς Ταϊλανδούς καθημερινά.

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι το ωμό ψάρι που προκαλεί στους ανθρώπους θανατηφόρο καρκίνο του ήπατος, ωστόσο άλλος είναι ο λόγος.

Στην πραγματικότητα, είναι οι παρασιτικοί πλατυσκώληκες – ή αλλίως ζωντανά ακάρεα – που ζουν μέσα στα ψάρια.

Τα παράσιτα είναι ενδημικά στα ψάρια του γλυκού νερού στην περιοχή του Mekong, και πιστεύεται ότι το Isaan έχει την υψηλότερη καταγεγραμμένη περίπτωση χολαγγειοκαρκινώματος, ή καρκίνου των χοληφόρων οδών, στον κόσμο, λόγω της μεγάλης κατανάλωσης του ωμού ιχθυάλευρου.
Ο Δρ Narong Khuntikeo, από την Ταϊλάνδη, εργάζεται καθημερινά για την καταπολέμηση του επικίνδυνου αυτού πιάτου μετά τον τραγικό θάνατο και των δύο γονέων του από καρκίνο του ήπατος μετά την κατανάλωσή της

«Είναι ένα πολύ μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα στην περιοχή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο χειρουργός ήπατος.

Συνέχισε: «Αλλά κανείς δεν το γνωρίζει αυτό, επειδή πεθαίνουν αθόρυβα, όπως τα φύλλα που πέφτουν από ένα δέντρο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: