8 νεκροί και 12 τραυματίες στην Κένυα από ένοπλη επίθεση

Κοινοποίηση:
KLENYA_465_355

Σύμφωνα με την αστυνομία  μετά από ενέδρα σκοτώθηκαν 8 άτομα και 12 τραυματίστηκαν. Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας που υποψιάζονται ότι μια τοπική φυλή τους είχε στήσει ενέδρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο πολίτες έχασαν επίσης τη ζωή τους στην επίθεση αυτή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι και οι 12 αγνοούμενοι αστυνομικοί είναι νεκροί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα απόψε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μασούντ Μούινγι εξήγησε ότι “αδιευκρίνιστος αριθμός ενόπλων” έστησε ενέδρα στους αστυνομικούς που εκτελούσαν μια “αποστολή ασφαλείας” τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Η επίθεση σημειώθηκε στη ζώνη του Καπέντο, σε μια φτωχή, άνυδρη περιοχή όπου οι επιδρομές και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων κοινοτήτων αποτελούν συχνό φαινόμενο. Πριν από δύο χρόνια περισσότεροι από 40 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια άλλη επίθεση, 100 χιλιόμετρα βορειότερα. Οι αστυνομικοί σε εκείνη την περίπτωση καταδίωκαν ζωοκλέφτες.

Μια πηγή της αστυνομίας είπε ότι οι δράστες επιτέθηκαν σε τρία οχήματα της αστυνομίας και έκαψαν το ένα από αυτά. Στην περιοχή έχουν σταλεί ενισχύσεις ενώ ήδη βρίσκονται εκεί ο αρχηγός της αστυνομίας Ντέιβιντ Κιμάγιο και ο υπουργός Εσωτερικών Τζόζεφ Όλε Λένκου, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας καλώντας τους ντόπιους να “συνεργαστούν” με τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response