Συνελήφθησαν, σήμερα (11-4-2015) νωρίς το πρωί, στην περιοχή Ίχθυκα Αιτωλικού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με την συνδρομή λιμενικών του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, πέντε συνολικά άτομα (ημεδαποί και αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, από τη χώρα μας στην Ιταλία, έναντι αμοιβής.Πρόκειται για δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 54 και 57 ετών, δύο υπηκόους Ιταλίας ηλικίας 55 και 37 ετών και ένα υπήκοο Τουρκίας ηλικίας 53 ετών
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και (54) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ και Ιράν, που εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς και λιμενικούς, στην ίδια περιοχή, στις παλαιές εγκαταστάσεις του Ίχθυκα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη παραμονή και έξοδο από τη Χώρα.
Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι, οι (54) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν χθες (10-4-2015) το βράδυ, με φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε συνεργός των συλληφθέντων ο όποιος αναζητείται, από την περιοχή Ασπροπύργου Αττικής στη θέση Ίχθυκα Αιτωλικού.
Οι δύο ημεδαποί δράστες και ο 53χρονος Τούρκος, ανέμεναν τους αλλοδαπούς στην περιοχή, προκειμένου να τους υποδεχθούν και να τους μεταφέρουν σε παλαιές εγκαταστάσεις του Ίχθυκα, ώστε να τους αποκρύψουν, μέχρι να προσέλθει σκάφος από την Ιταλία και στη συνέχεια να τους επιβιβάσουν σε αυτό.
Οι δύο Ιταλοί δράστες, είχαν μεταβεί με ταχύπλοο σκάφος, στην θαλάσσια περιοχή του Ίχθυκα για να παραλάβουν τους (54) αλλοδαπούς και να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, ωστόσο πριν ξεκινήσουν την επιβίβαση των αλλοδαπών εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι, οι δράστες για την μεταφορά των αλλοδαπών έλαβαν ως αμοιβή από κάθε άτομο το χρηματικό ποσό των (2.000 έως 2.500) ευρώ, με την συνολική αμοιβή τους να κυμαίνεται από (108.000) εως (135.000) ευρώ.
Κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος των Ιταλών, το αυτοκίνητο των δύο Ελλήνων, καθώς και εννέα κινητά τηλέφωνα που βρήκαν στην κατοχή των δραστών.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί όλο το εύρος της δράσης της εγκληματικής ομάδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
…έλα βουρρρ για «ελληνική ιθαγένεια», διαμονή σε λουξ ξενοδοχεία, σίτιση, ιατροφαρμακευτική ερίθαλψη και θέσεις εργασίας..η κυρα ΤαCIA και ο Mr.Alexis πληρώνουν (αλλά με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ τα ΛΕΦΤΑ)…
Ο Ελληνισμός στο απόσπασμα: Κατατίθεται σε διαβούλευση η συριζαίικη επανάληψη του κατάπτυστου νόμου Ραγκούση
Γράφαμε πριν δύο εβδομάδες για την πρόθεση της συγκυβερνήσεως Σανέλ να επαναφέρει τον κατάπτυστο νόμο Ραγκούση, που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Το συγκεκριμένο πασοκικό νομοθέτημα απέδιδε την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς με κριτήριο τον χρόνο παραμονής και την φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο. Το ΣτΕ έκρινε ότι, βάσει του Συντάγματος, ένας νόμος περί της αποδόσεως της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς θα πρέπει «να θεσπίζει για τις περιπτώσεις αυτές και τυπικά κριτήρια, όπως είναι η νόμιμη παραμονή στην χώρα και η διάρκεια αυτής, αλλά θα πρέπει να τα συνδυάζει και με ουσιαστικά κριτήρια, ούτως ώστε να τεκμηριώνεται ο γνήσιος δεσμός του αλλοδαπού προς την ελληνική κοινωνία, δηλαδή η ενσωμάτωσή του σε αυτήν υπό την ανωτέρω εκτεθείσα έννοια».
Η απόφαση του ΣτΕ προφανώς δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών, αφού ξεκάθαρα τονίζει ότι δεν αρκεί η παραμονή στην Ελλάδα και η φοίτηση σε ελληνικό σχολείο, προκειμένου να κριθεί ο αλλοδαπός ικανός για κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Το ΣτΕ ρητά τονίζει ότι πέραν αυτών των κριτηρίων θα πρέπει να υπάρχουν και ουσιαστικά κριτήρια τεκμηρίωσης του «δεσμού του αλλοδαπού προς την ελληνική κοινωνία». Συνεπώς αν κάποιος θα ήθελε να νομοθετήσει σε αυτή την κατεύθυνση, το οποίο έτσι και αλλιώς δεν θα έπρεπε να τίθεται ως θέμα, θα έπρεπε να σκεφτεί μερικά κριτήρια, που θα μπορούσαν να κριθούν ως «ουσιαστικά».
Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, το νομοσχέδιο που είχε προαναγγείλει ο Βούτσης, τίθεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή σε διαβούλευση. Το αν η κατάθεση του νομοσχεδίου την Μεγάλη Παρασκευή γίνεται για λόγους συμβολικούς ή για να μην το πάρουν χαμπάρι οι Έλληνες, παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο των Σανέλ τα κριτήρια για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά αλλοδαπών είναι ο χρόνος παραμονής του γονέα στην Ελλάδα και κύριο ρόλο παίζει η εγγραφή του παιδιού στην Α’ Δημοτικού.
Πρόκειται, δηλαδή, για ένα νομοθέτημα αποκύημα της αρρωστημένης αριστερίστικης ιδεοληψίας συγκεκριμένων συνιστωσών του Σύριζα. Όμως πέραν αυτού πρόκειται για ένα νομοθέτημα de facto αντισυνταγματικό, καθώς αγνοεί την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ επί του νομοσχεδίου Ραγκούση, θέτοντας ακόμα λιγότερα τυπικά κριτήρια και κανένα ουσιαστικό κριτήριο. Πρόκειται, επιπλέον, για έναν νόμο που πέραν της προφανούς αντισυνταγματικότητάς του βρίσκει ενάντια και την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.