Η εικόνα των τριών νεκρών παιδιών σε επιτάφιο στο Ηράκλειο

Κοινοποίηση:
pisprigigkou

Αίσθηση προκαλεί ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Ηράκλειο, όπου πλήθος πιστών συρρέει και φέτος, και οι οποίοι έβαλαν σε αυτόν και εικόνες από τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Ο φετινός Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε Ηρακλείου είναι διαφορετικός από κάθε άλλη χρονιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o ηγούμενος Παντελεήμων, η προετοιμασία διήρκησε για πάνω από έναν μήνα, ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον 100.000 χάντρες και καρφίτσες για να στολιστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αποσπασματικές εικόνες που συνθέτουν το μωσαϊκό του επιταφίου και αφορούν στα αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όπως δείχνουν και οι εικόνες του neakriti.gr, το έγκλημα στην Πάτρα με τα τρία αγγελούδια της ίδιας οικογένειας που έφυγαν, η προσφυγιά, η Σμύρνη, η Κύπρος, το Αφγανιστάν και ο Πόντος είναι μερικά μόνο από τα θέματα που «στόλισαν» τον επιτάφιο στο Μοναστήρι.

Η ανακοίνωση που βρίσκεται αναρτημένη στο Μοναστήρι αναφέρει τα εξής:

«Θα τα πω ΟΛΑ στον Θεό»:

«Μεγάλη Παρασκευή και φέτος και μάλιστα 1989 χρόνια από τότε που συντελέστηκε το αποτρόπαιο έγκλημα του πρωτότοκου Ισραήλ ως λαού — Υιού του Θεού. Παρόλα αυτά τι κι αν περνούν οι χιλιετηρίδες η ανθρωπότητα Χριστιανική και μη συνεχίζει να διαπράττει ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα κατά του Θεού και του αγαπημένου του πλάσματος του ανθρώπου.

Δεν αρνήθηκε και δεν εγκατέλειψε τον Θεό μόνο ο Ισραήλ αλλά διαχρονικά ο κάθε άνθρωπος με τις πράξεις του συνεχίζει να εγκαταλείπει και να αρνείται τον πραγματικό Θεό της Αγάπης και του ελέους. Ο άνθρωπος αφού αρνείται τον αληθινό Θεό τον κενώσαντα εαυτόν και μορφή δούλου λαβόντα δια τη του κόσμου σωτηρία , φτιάχνει άλλους ψεύτικους και εφήμερους θεούς τους οποίους προσκυνά και λατρεύει όπως είναι το κέρδος, το συμφέρον, τα υλικά αγαθά, η ικανοποίηση του εγώ μέσω χαμερπών παθών και επιθυμιών , σαρκικών και ιδιοτελών δείχνοντας αναίσχυντα την εγωπαθή και εγωκεντρική εικόνα του τόσο διαφορετική αλήθεια από αυτή που έδειξε ο Θεός μας Ιησούς Χριστός . Στην ουσία ο Ιησούς ζητάει από εμάς να αλλάξουμε τα έργα της αρνήσεως και του εγώ μας.

Αυτά τα έργα αποτυπώνονται στο φετινό στολισμό του κουβουκλίου του επιταφίου της Μονής μας όπως είναι επεκτατικοί πόλεμοι , σκλαβοπάζαρα , εκτοπίσεις πληθυσμών , γενοκτονίες , κακοποιήσεις και εκμεταλλεύσεις γυναικών και αθώων παιδιών.

Εώς πότε ανέξομαι υμάς γενεά άπιστος και διεφθαρμένη, μας λέγει ο Κύριος – Αναρωτηθήκαμε αν αυτό το ερώτημα απευθύνεται και σε εμάς για τυχόν έμμεση ή άμεση συμμετοχή μας ή ακόμη και ανοχή μας στα παραπάνω εγκλήματα.

Ο Χριστός από το ύψος του Σταυρού του αλλά και ως άπνους νεκρός στον επιτάφιο αναμένει ακόμα σήμερα όχι απλά να τον προσκυνήσουμε ευσεβιστικά και εθιμοτυπικά αλλά να κοιτάξουμε με ορθάνοιχτα μάτια την Εικόνα του ως σταυρωμένης Αγάπης, Θυσίας και απείρου ελέους παίρνοντας επιτέλους την απόφαση να αναθεωρήσουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί τον τρόπο της ζωής μας αποθετώντας τον τρόπο του Χριστού που είναι ΑΓΑΠΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ και να γίνουμε σαν τα χιλιάδες θύματα αθώα παιδιά στις καρδιές μας γιατί τότε μόνο θα έχουμε θέση μαζί του.

Καλή Ανάσταση»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΑΙΣΧΟΣ.. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΟΙ ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ. ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ… ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ ΜΕ ΜΚΟ.

  2. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ,Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΠΛΕΟΝ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ!ΕΛΕΟΣ!

  3. Να τα αγιοποιήσετε γελοίοι τράγοι, να φτιάξετε ειδωλολατρικές εικόνες να τα προσκυνάτε.

Comments are closed.