Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόφαση ψεύτικα τροχαία

Κοινοποίηση:
αστυνο μια

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, παρακλάδι σπείρας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών στο νησί.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν το Σάββατο (15 Μαΐου 2021) το βράδυ στη Ρόδο, μια αλλοδαπή και ένας Ελληνας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη μιας αλλοδαπής, συνεργού των δύο ατόμων που έχουν πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Η σπείρα που είχε αρχηγό είχε στείλει μέλη της στη Ρόδο με σκοπό την επιτήρηση των θυμάτων, την είσπραξη χρημάτων και την παράδοσή της στον αρχηγό της.Ο αρχηγός της οργάνωσης που είχε έδρα το εξωτερικό έκανε πολλά τηλέφωνα σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους στη Ρόδο λέγοντας τους ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.
Με τη βοήθεια μάλιστα των συνεργών του που προσποιούνταν τα συγγενικά πρόσωπα, έπειθε τους ηλικιωμένους να παραδώσουν χρήματα ή κοσμήματα για την αποφυγή σύλληψης και καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε βάρος των συγγενών τους.Μετά από αστυνομική έρευνα που έγινε μετά από καταγγελίες και συγκέντρωση των σχετικών στοιχείων εξιχνιάστηκαν 9 απάτες άλλες 37 απόπειρες, τις όποιες διέπραξαν το διάστημα από 20 Ιουνίου 2020 έως και το Σάββατο, 15 Μαΐου 2021.
Το παρακλάδι της σπείρας στη Ρόδο εξαρθρώθηκε μετά από την διερεύνηση τριών πρόσφατων περιστατικών που καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού όπου αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους  συλληφθέντες.Τα κέρδη των κατηγορούμενων φτάνουν τα 131.735 ευρώ, ενώ το όφελος που προσδοκούσαν από τις απόπειρες υπερβαίνει τις 537.000 ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 11.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ, προερχόμενα από τις τρεις πρόσφατες απάτες,
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες,
• 350 ευρώ και• 2 κινητά τηλέφωνα.
Να σημειωθεί ότι τα χρήματα και τα κοσμήματα οι αστυνομικοί τα επέστρεψαν στους ηλικιωμένους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κρατούνται και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: