«Να σου πω εγώ τι είναι καρκίνος γιατί τον είδα…» Η συγκλονιστική εξομολόγηση του δημοσιογράφου Γιώργου Βότσκαρη

Κοινοποίηση:
84162976_10158137546520209_3622538428635152384_o

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) από την Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου UICC.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσκαρης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook θέλησε να μοιραστεί τη δική του εμπειρία από τη σκληρή μάχη που έδωσε με τη νόσο.

«Να σου πω εγώ τι είναι καρκίνος αλλά να το διαβάσεις. Είναι πόνος θλίψη αγωνία δάκρυα πίκρα μελαγχολία. Να σου πω εγώ τι είναι καρκίνος αλλά να με νιώσεις. Είναι δύναμη αντοχή υπομονή ελπίδα σοφια αγωνας πάθος για την ζωή.

Να σου πω εγώ που το πέρασα και ξέρω. Είναι να σε λυπούνται οι άλλοι για αυτό που περνάς αλλά στην πραγματικότητα εσυ να τους λυπάσαι γιατί ξέρεις το νόημα της ζωης.

Να σου πω τι είναι καρκίνος γιατί τον είδα. Είδα να χάνω τους κοιλιακούς είδα να χάνω κιλά είδα να χάνω μαλλια γενιά να χάνω ένα κομμάτι του εαυτό μου.

Να σου πω τον πόνο να μην μπορείς να φας να μην μπορείς να πιεις αλλά να στέκεις με τις λίγες δυνάμεις σου κόντρα στον βοριά.

Να σου πω εγώ τι είναι καρκινος γιατί τον κοίταξα με στραβή μάτια, είναι λοιπόν η ψυχή που βγάζεις και παλεύεις οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Να σου πω τέλος ότι παγκόσμια ημέρα δεν είναι μόνο σήμερα είναι κάθε μέρα γιατί κάθε μέρα πρέπει να μάθεις να παλεύει» έγραψε στην ανάρτηση του ο Γιώργος Βότσκαρης και συνόδευσε την συγκλονιστική εξομολόγηση του με φωτογραφία από την εποχή που βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου αλλά και μια στην οποία ποζάρει χαμογελαστός και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας.

Ο δημοσιογράφος το 2018 είχε αποκαλύψει ότι έχει καρκίνο και τότε είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Όλα ξεκίνησαν, όταν ήμουν έξω σε ένα ρεπορτάζ και θυμάμαι να λέω στον κάμεραμαν: “Μήπως να πάμε μέχρι τον ΕΔΟΕΑΠ γιατί με ενοχλεί το δεξί μου μάτι; Πηγαίνω στα ιατρεία και με στέλνουν σε στοματολόγο. Μόλις το βλέπει η στοματολόγος μου λέει: “Γιώργο, αυτό είναι όγκος κι ότι πρέπει να κάνουμε αμέσως βιοψία”. Όταν είδα ότι αργούσαν να βγουν τα αποτελέσματα της βιοψίας, εκεί άρχισα να υποπτεύομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα πει στη γιατρό από την πρώτη στιγμή να μου πει όλη την αλήθεια. Έτσι, λοιπόν μου είπε ότι έχω καρκίνο στην άνω γνάθο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Όσοι την σκαπουλαραν το είχαν σε πρωτογενές στάδιο,δίχως μετάσταση και σε προσιτό ένα και μόνο ένα όργανο σώματός.Ο καημένος ο πατέρας μου το είχε προστάτη και ξέφυγε κόκκαλα.Μόλις λίγο καιρό ,ένα έτος πριν το πρόλαβα πραγματικά με bypass έμφραγμα.Φέυ…τελικά τον πήρε ο καρκίνος.Ενάμιση έτος στα κόκκαλα και τον είχα σπίτι όπου και του έκλείσα τα μάτια.Τον άλλαζα.επλενα ,φάρμακα….όλα μα όλα.Άαααα ξέχασα και ετοίμαζα και κανονικό γάμο με την έγκυο κοπέλα που είχα.Αποτέλεσμα ….3 Απριλίου κοιμήθηκε και 21 του αυτού μηνός ο υιός γεννήθηκε.Λογάριαζα όμως χωρίς τον ξενοδόχο.Να τρέχω για χαρτιά σύνταξης χηρείας μητρός,παιδί νεογνό με κολικούς μήνες άυπνος ,δουλειά ,εγώ φρισκαρισμένος αλλά εκεί τρέξιμο…και στους τέσσερις μήνες άρχισαν το κόλπα από σύζυγο ότι θα είμαι δυστυχισμένη μαζί σου και τα συναφή,!Με λυμένα όλα τα προβλήματα κσθημερινότητας. Και με διώξανε λέγοντας μου ότι ξέρουμε ότι θα είσάι καλός πατέρας.Έχω χάσει την πίστη μου.. ενώ ήμουν φιλακόλουθος των μυστηριων….και νιώθω εντελώς μόνος!
    Άρε πατέρα…!

    1. Μην απογοητευεσαι αγαπητέ φίλε μου, φαίνεσαι άξιος άνθρωπος από τα λεγόμενα σου. Περνάς μια δύσκολη στιγμή στη ζωή σου, σφιξε τα δόντια και σκέψου το παιδί σου και τον εαυτό σου. Ο πατέρας σου από κει ψηλά είναι περήφανος και σε προστατεύει. Τον φροντισες μέχρι τέλους και του έκλεισες τα μάτια. Τι άλλο να ζητήσει ενας πατέρας από το παιδί του.

    2. Φιλε η ζωη ειναι μια μαχη…οσο δεν παραιτησε στις δυσκολιες, τοσο μεγαλυτερος νικητης εισαι…αυτο εχει μεγαλη σημασια και οχι το αποτελεσμα…ο Λεωνιδας εχασε την μαχη, αλλα ειναι απτους μεγαλυτερος ηρωες της ιστοριας μας…να εχεις την υγεια σου εσυ και ο γιος και ολα τ αλλα φτιαχτονται…βαστα και θα δεις οτι θα ερθουν καλυτερες μερες στην ζωη σου…

  2. Σκεφτομαι,πως ειναι δυνατον η επιστημη να παλευει τοσους καιρους την επαρατο νοσο κ το μονο που καταφερε ειναι να επιβραδυνει μερικα χρονια τον θανατο του ασθενη.Ενταξει κατι ειναι κι αυτο αλλα ειναι πολυ ελαχιστο.Αν ομως…..Αλοιμονο σ αυτους που κρυβουν το αντιδοτο.
    Αγιε Παρθενιε προστατη των καρκινοπαθων σε θερμοπαρακαλω γονατιστη να παρεις το κρυμμενο αντιδοτο απ τους ανθρωποκτονους κ να το εμφανισεις.

  3. Να σου πω εγω τι ειναι ο καρκινος…. ειναι θανατος ειναι ψευτικες ελπιδες για μια ζωη αθλια για λιγα παραπανω χρονια ζωης σε καποιους που θεωρουν η τους εδωσαν την ψευτικη ελπιδα οτι το ξεπερασαν… Ο καρκινος ειναι απλα θανατος και του ασθενους και των γυρω του… Για ολα φταινε οι επιστημονες διοτι ενω μπορουν να βρουν το φαρμακο δεν τον βρισκουν γιατι με την υπαρχον κατασταση οικονομανε πολλοι παρατρεχαμενοι σε σχεση με ενα φαρμακο που θα στοιχηζε 50 100 ευρω… Μπορει και να εχει βρεθει η θεραπεια και να ειναι κρυμμενη στα συρταρια λογω των παραπανω οικονομικων λογων. Μη τρεφετε ελπιδες,ο καρκινος ειναι θανατος για τον ασθενη και για την οικογενεια του ασθενη. Τα εχω ζησει 2 φορες,εχω δει πως λιωνει και τι τραβαει καποιος με καρκινο, και ενιωσα μικρος ελαχιστος να τους προσφερω το παραμικρο στους 5-6 μηνες ζωης που ειχαν. Μαζι με αυτους εχω πεθανει και εγω… ο καρκινος λοιπον ειναι απλα θανατος…

    1. ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ
      ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ,ΖΕΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ.
      ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Κ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΒΟΗΘΕΙΑ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ, ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ!

  4. γεια σου ρε λεβεντοπαιδο… να σε χαιρονται οι γονεις σου νεαρε… και απο δω και περα ολα καλα… και πεσε σε κατι ανοητους τι θα πει, και τι κανει ο γιατρος, γιατι μερικοι το εχουν βρει παιχνιδι… να τους φταιει ο γιατρος αν κατι παει στραβα…

Comments are closed.