Η Μπόνι Πάρκερ και ο Κλάιντ Μπάροου γνωρίστηκαν στο Τέξας τον Ιανουάριο του 1930. Εκείνη την εποχή, η 19χρονη Μπόνι ήταν παντρεμένη με έναν δολοφόνο ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή. Λίγο μετά τη γνωριμία τους, ο Κλάιντ, 21 ετών τότε, συνελήφθη έπειτα από μια διάρρηξη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Κατάφερε να αποδράσει χρησιμοποιώντας ένα όπλο που του είχε δώσει κρυφά η Μπόνι, ωστόσο, συνελήφθη εκ νέου, για να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους τον Φεβρουάριο του 1932.
Την ίδια χρονιά, το ζευγάρι άρχισε να ταξιδεύει μαζί με ένα ακόμα άτομο, ενώ τον Μάρτιο του 1933 εντάχθηκαν στη συμμορία ο αδερφός του Κλάιντ, ο οποίος είχε μόλις απελευθερωθεί από την κρατική φυλακή του Τέξας, και η γυναίκα του. Αρχικά, ξεκίνησαν με μια σειρά τολμηρών ληστειών οι οποίες έγιναν πρωτοσέλιδα στις αμερικανικές εφημερίδες, καταφέρνοντας να μη συλληφθούν. Στις 29 Ιουλίου 1933, στην Αϊόβα, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας και στην αστυνομία, τραυματίστηκε θανάσιμα ο αδερφός του Κλάιντ και συνελήφθη η σύζυγός του. Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 1933, συνελήφθη στο Χιούστον του Τέξας και το άλλο μέλος της συμμορίας, με αποτέλεσμα το διάσημο πλέον ζευγάρι να συνεχίσει τη δράση μόνο του. Για να διαφύγουν, αρκετές φορές, δεν δίσταζαν να κρατούν ομήρους και να κλέβουν τα αυτοκίνητά τους, τα οποία εγκατέλειπαν σε άλλες πολιτείες. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της 16ης Ιανουαρίου 1934, όταν απελευθέρωσαν πέντε κρατούμενους της κρατικής φυλακής Eastham στο Waldo του Τέξας.
Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, αυξάνονταν οι «συναντήσεις» τους με την αστυνομία. Την 1η Απριλίου 1934, το ζευγάρι συνάντησε δύο νεαρούς αστυνομικούς που έκαναν περιπολία σε εθνικές οδούς στο Τέξας και τους πυροβόλησαν. Υστερα από πέντε μέρες, τραυμάτισαν θανάσιμα έναν αστυφύλακα στην Οκλαχόμα και λίγο αργότερα απήγαγαν και τραυμάτισαν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν τις Αρχές, με αιχμή το FBI, στην εντατικοποίηση της παρακολούθησης των δύο διάσημων εγκληματιών. Σε όλους τους αξιωματικούς είχε διανεμηθεί υλικό με δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες, περιγραφές, ποινικά μητρώα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
Οι πράκτορες ακολούθησαν τα ίχνη του ζευγαριού σε πολλές πολιτείες, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν κάποια στιγμή ότι το ζευγάρι οδηγούσε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στη Νέα Ορλεάνη. Αμέσως το FBI και οι τοπικές αρχές της αστυνομίας στη Λουιζιάνα και στο Τέξας επικεντρώθηκαν στη σύλληψη των δύο εγκληματιών. Εν τω μεταξύ, είχε γίνει γνωστό ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου 1934, η Μπόνι και ο Κλάιντ, μαζί με μερικούς φίλους τους, θα οργάνωναν ένα πάρτι στο Black Lake της Λουιζιάνα και επρόκειτο να επιστρέψουν στην ίδια περιοχή δύο ημέρες αργότερα.
Ετσι, πριν ξημερώσει η 23η Μαΐου, αστυνομικοί από τις δύο αυτές πολιτείες κρύφτηκαν σε θάμνους κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου κοντά στο Sailes της Λουιζιάνα. Πράγματι, τα ξημερώματα η Μπόνι και ο Κλάιντ εμφανίστηκαν σε ένα αυτοκίνητο. Παρότι αντιλήφθηκαν έγκαιρα την ενέδρα που είχε στηθεί εναντίον τους και προσπάθησαν να απομακρυνθούν, η αντίδραση των αστυνομικών υπήρξε άμεση. Ανοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να σκοτωθεί ακαριαία.
Μέχρι τότε πιστεύεται ότι είχε διαπράξει 13 φόνους και αρκετές ληστείες και διαρρήξεις.