ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ – ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ – ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κοινοποίηση:
barybmpomi

Ενισχύσεις καταφθάνουν από διάφορα σημεία της χώρας για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων.

Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μετέβησαν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη ενώ δυνάμεις έφτασαν οδικώς και από την Κομοτηνή. Ήδη στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα, που έφτασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

Αυτή την ώρα στο σημείο των πύρινων μετώπων, ενεργούν 122 πυροσβέστες, με 61 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πολλά βυτιοφόρα οχήματα δήμων, καθώς επίσης ιδιωτικές υδροφόρες και εθελοντές.

Με τις φλόγες που έχουν σύμμαχο τις πυκνές αλλαγές στη φορά του ανέμου, οι οποίες δημιουργούν διαρκείς αναζωπυρώσεις και νέες επικίνδυνες εστίες, παλεύουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το μέτωπο της φωτιάς αλλάζοντας συχνά κατεύθυνση, κινήθηκε λίγο μετά τις 4 ξημερώματα προς τον οικισμό των Θρακομακεδόνων, ενώ το νότιο τμήμα, νωρίτερα, είχε κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο αρχικά απειλήθηκε αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε καθώς η φορά του αέρα άλλαξε μετά τις 3 το πρωί.

Οι φλόγες πλησίασαν λίγο πριν τις 3 στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, το κέντρο δεν απειλήθηκε. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία , ένα σπίτι καταστράφηκε χωρίς να κινδυνεύσουν οι ένοικοι του, ενώ η φωτιά έφτασε σε αρκετές αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε αρκετές κατοικίες .

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: