ΠΑΠΑΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ! ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ!

Κοινοποίηση:
fourfouras1

Ποιος είπε ότι το ράσο δεν μπορεί να ταιριάξει με το ποδόσφαιρο; Τουλάχιστον στην Κρήτη, αυτή η δέσμευση δεν υπάρχει!

Αρκετοί είναι οι ιερείς που μετά τη χειροτονία τους δεν εγκατέλειψαν το φίλαθλο πνεύμα τους είτε ως θεατές, είτε με τη συμμετοχή τους στα προεδρεία των ομάδων, είτε ακόμα και με τη συμμετοχή τους μέσα στο γήπεδο.

Εκτός από τον πατέρα Ανδρέα Κεφαλογιάννη που κρατούσε επί 8 χρόνια τα ηνία, από τη θέση του προέδρου της ομάδας «Αετού Ανωγείων» και άλλοι ιερείς φημίζονται για την ποδοσφαιρικής τους ενασχόληση.

ποδόσφαιρο μπάλα παπάς 3 αμαριωτικο τουρνουά Μανώλης Διαμαντάκης

Μπορεί τη φανέλα του να την απαρνήθηκε ο πατήρ Μανώλης Διαμαντάκης(αριστερά) αλλά όχι και την αγάπη του για την μπάλα

Ένας από αυτούς και ο γνωστός πατήρ Μανώλης Διαμαντάκης, που μεγάλωσε μέσα στο γήπεδο και έπαιζε ποδόσφαιρό μέχρι την ημέρα που χειροτονήθηκε, τώρα είναι πρόεδρος της Α.Ο Ψηλορείτη.

Ένας νέος άνθρωπος 36 χρονών, που υμνεί το Θεό και τη …. «θεά» μπάλα!

Αυτήν την αγάπη για το ποδόσφαιρο (πότε-πότε αφήνει στην άκρη το ράσο και μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο για κανένα σουτ στις προπονήσεις) δεν μπόρεσε να την εγκαταλείψει.

Βρήκε όμως λύση για να συνδυάσει και το αγωνιστικό πνεύμα και το πνεύμα του Θεού, και μάλιστα να ενώσει όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της επαρχίας Αμαρίου και να δημιουργήσει και άλλες.

Για αυτό και ξεκίνησε πριν τρία χρόνια τη διοργάνωση του Αμαριώτικου τουρνουά ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του Αθλητικού Ομίλου Ψηλορείτη στο οποίο συμμετέχουν αρκετοί αθλητικοί όμιλοι της επαρχίας Αμαρίου.

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους Αμαριώτες που αγαπούν το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στους νέους να οργανώσουν ομάδες (7Χ7) και να «αναμετρηθούν» στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου.

Οι ομάδες που σχηματίζονται δηλώνουν συμμετοχή και ακολουθεί η κλήρωση.

Το τουρνουά διεξάγεται κάθε Δευτέρα και κάθε Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο Φουρφουρά “Μιχ. Μαράκης”.ποδόσφαιρο μπάλα παπάς 3 αμαριωτικο τουρνουά Μανώλης Διαμαντάκης

Οι διοργανωτές καλύπτουν με γιατρό και «Εθελοντές Σαμαρείτες» τους αγώνες ενώ οι διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν. Ρεθύμνου διευθύνουν τις αναμετρήσεις.

Στο πλαίσιο του τουρνουά διεξάγεται και τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2000 και μετά. Χαρακτηριστικό της διοργάνωσης αυτής είναι η μεγάλη συμμετοχή των Αμαριωτών, ποδοσφαιριστών και θεατών που δίνουν το “παρών” στο γήπεδο.

paidikopodos1

Στο τουρνουά συμμετέχουν περίπου 250 παίκτες από την επαρχία Αμαρίου, παίκτες ομάδων ακόμα και της β’ εθνικής , παλαίμαχοι, αλλά και άνθρωποι που απλά παίζουν ποδόσφαιρο, όπως πολλά νέα παιδιά, αλλά και ένας επίσης παπάς που θα παίξει στη θέση του τερματοφύλακα ο πατήρ Αλέξιος Πιπεράκης.

ποδόσφαιρο μπάλα παπάς 3 αμαριωτικο τουρνουά Μανώλης Διαμαντάκης Οι δε θεατές κατακλύζουν το γήπεδο. Αυτή η ποδοσφαιρική συνάντηση είναι μια μεγάλη αθλητική γιορτή για την ευρύτερη περιοχή.

aphisa1

«Όλοι οι κάτοικοι αγκάλιασαν με θέρμη όλη αυτή την προσπάθεια για αυτό και πάντα το γήπεδο γεμίζει. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, η ενασχόληση με τον αθλητισμό τα σώζει από άλλα μονοπάτια. Είμαστε πάντα δίπλα τους και εγώ ως πατέρας πέντε παιδιών γνωρίζω τις ανησυχίες και τους φόβους τους».

Ο παπά Μανώλης που εκτελεί και χρέη εκπαιδευτικού με εθελοντική εργασία στο λύκειο, ευλογεί πριν τους αγώνες όλες τις ομάδες και … ας κερδίσει ο καλύτερος!

madeincreta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: