ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ

Κοινοποίηση:
putin-greece

Από το Άγιο Όρος και την Πάτμο στον Μυστρά θα ταξιδέψει φέτος το καλοκαίρι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr οι επισκέψεις θρησκευτικού χαρακτήρα του Πούτιν στη χώρα μας θα λάβουν χώρα στα μέσα Αυγούστου, με πιθανότερες ημερομηνίες άφιξης του τις ημέρες που προηγούνται ή έπονται του 15αυγουστου.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου θα είναι το Άγιον Όρος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Greek Reporter, στη συνέχεια ο κ. Πούτιν θα βρεθεί στο Νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Θα επισκεφθεί το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και πολιτιστικά κέντρα του ορθόδοξου κόσμου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μοναχοί θα τον ξεναγήσουν στο σπήλαιο που είναι γνωστό ως “Ιερουσαλήμ της Μεσογείου” και θα του δείξουν πολύτιμα κειμήλια και χειρόγραφα.

Τελευταίος σταθμός του Ρώσου προέδρου στο ταξίδι του στην Ελλάδα θα είναι ο βυζαντινός Μυστράς, για τον οποίο ο Βλ. Πούτιν τρέφει μεγάλη εκτίμηση, ενώ παράλληλα στη Σπάρτη θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την Αγωγή των Αρχαίων Σπαρτιατών, που θαυμάζει ιδιαίτερα.

Πολιτικοί σχολιαστές στη Ρωσία πιστεύουν ότι η νέα «στροφή» του Βλ. Πούτιν στη θρησκεία, ακόμη και στις διακοπές του είναι μέρος μιας στρατηγικής επικοινωνίας για να δείξει στους προσκυνητές και παραδοσιακούς Ρώσους ότι, παρά το διαζύγιό του, παραμένει πιστός στις αξίες του.

Σε κάθε περίπτωση, ωφελημένη θα είναι η Ελλάδα, η οποία επενδύει στο προσκυνηματικό τουρισμό, κυρίως από τη ρωσική αγορά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: