Ώρα 08:59! Η φωτογραφία τους ξεβρακώνει! O Νίκος Τσιαμτσίκας τώρα στην οδό Σταδίου!(ΕΙΚΟΝΑ makeleio.gr)

Κοινοποίηση:
TORA-MAKELEIO-1

Επι τόπου ο Νίκος Τσιαμτσίκας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη, κατά τους ξεπουλήματος της εταιρίας!
Αυτήν την ώρα η παναττική 3ωρη στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας, και κατάληψη του κτηρίου της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη.
Αίσθηση προκαλεί ο πολύ μικρός αριθμός των εργαζομένων που αυτήν την ώρα έχουν καταφτάσει στα γραφεία της Εταιρείας
deh stasi

Απεργιακό πρόγραμμα
Όπως σημειώνει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η Ομοσπονδία και τα Σωματεία –Μέλη της «προετοιμάζονται να δώσουν μαζί με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης , έναν δυναμικό και ξεκάθαρο αγώνα για την ακύρωση των αποφάσεων που διαλύουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας».

Στο εξώδικο που απέστειλε η ΓΕΝΟΠ προς τους αρμοδίους (υπουργεία, διοίκηση κ.λπ.), για την προκήρυξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων «επειδή, η ΔΕΗ Α.Ε. αποτελεί την μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας που δημιουργήθηκε το 1950 προς χάριν δημοσίου συμφέροντος και γι΄αυτόν τον λόγο οι τοπικές κοινωνίες αποδέχθηκαν μετεγκαταστάσεις οικισμών και απαλλοτριώσεις των περιουσιών τους. Επειδή, η περιουσία της αποτελεί Εθνικό Πλούτο και περιουσία όλων των Ελλήνων και μέρος της περιουσίας αποτελεί και η ενσωματωμένη περιουσία των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων, Επειδή, δεν έχετε κανένα ΗΘΙΚΟ αλλά και ΝΟΜΙΚΟ δικαίωμα να “ξεπουλήσετε” τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με τα όσα έχει αποφασίσει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου:

Την Κυριακή 22 Απρίλη, ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίας των εργαζομένων στην Επιχείρηση.

Την Κυριακή 22 Απρίλη και ώρα 7μμ., πραγματοποιείται μεγάλο συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη. Την ίδια ώρα, στην Πτολεμαΐδα και στο ξενοδοχείο «Παντελίδης», θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη συνδικάτων, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Να σημειωθεί πως ήδη στη Μεγαλόπολη εδώ και ημέρες υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας.

Την Τετάρτη 25 Απρίλη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που ξεπουλά τη ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: