Χαμός σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: “Φωτιές ανάβει” το Περιφερειακό Συνέδριο στην Λαμία

Κοινοποίηση:
36a27128-39b5-41a8-9166-f2d1c974f213

“Φωτιές” άναψε το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση το οποίο διοργανώνεται στη Λαμία. Η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξεκίνησε με ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία κάνει λόγο για «κακόγουστη προπαγάνδα, αυταρχισμό και βία της κυβέρνησης Τσίπρα».

«Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Στο πρώτο από αυτά στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, αρνήθηκε να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Αντί για διάλογο – που δεν αντέχει – αντιμετώπισε τους εκατοντάδες πολίτες, που διαμαρτύρονταν έξω από την αίθουσα, με αυταρχισμό και αστυνομική βία».

«Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία απαγορεύει στα στελέχη της, ακόμη και στους δημάρχους – αντιδημάρχους και λοιπούς εκπροσώπους της Τ. Α. εκλεγμένους με την κομματική σημαία, να παραστούν στις εκδηλώσεις.

 Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ποικίλα σχόλια στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ προκάλεσε και την αντίδραση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κάνει λόγο για σύγκρουση βουβαλιών, αποκαλώντας τον εαυτό του… βατραχάκι!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ - ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν αγάπησε ξαφνικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ούτε ερωτεύτηκε τη Λαμία μέσα στο καλοκαίρι και μέσα στη ζέστη. Έρχονται και να εξυπηρετήσουν και επικοινωνιακούς σκοπούς. Αναμφίβολα, πολιτική κάνουν οι άνθρωποι. Επιπλέον, είναι απολύτως λογικό και εύλογο η αξιωματική αντιπολίτευση να ασκεί κριτική. Συγκρούονται λοιπόν στην πραγματική ζωή τα βουβάλια. Εγώ το βατραχάκι, τώρα τι πρέπει να κάνω, που είμαι αυτοδιοικητικός ; Εγώ οφείλω να μένω όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα κομματικά παιχνίδια και να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τα μέγιστα για την Περιφέρειά μου» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Άμεση ήταν η αντίδραση και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συμβούλια. «Απόλυτα κατανοητό για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, δεν έχουν καμιά πρόταση για την οικονομία και την κοινωνία, και συνολικά αλλά και τοπικά. Δεύτερον, δεν θέλουν ενεργούς τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στη δική του ανακοίνωση:

«Αναμενόμενη η στάση της καθώς το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι η πλήρης εκχώρηση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας στα μεγάλα συμφέροντα. Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανασυγκρότηση ανατρέπει το σχεδιασμό της ΝΔ, ενώ, παράλληλα, προστατεύει τον πλούτο της κάθε τοπικής κοινωνίας. Ο ακραίως νεοφιλελευθερισμός του Κυρ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να επιτρέψει σε πολίτες να έχουν γνώμη και συμμετοχή στο σχεδιασμό της χώρας. Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη».

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - γραφεία

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί πάντως στο 2ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική εκδήλωση του Συνεδρίου την Πέμπτη στις 19:30, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: