Χαμός γίνεται με το νέο “αιμοδιψές” πολυνομοσχέδιο των Μπολσεβίκων

Κοινοποίηση:
690_fa6b57f5-977f-4151-8bfb-0266d39adfd1

Σφοδρά «πυρά» δέχεται η κυβέρνηση στη Βουλή, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, από τους εμπλεκόμενους φορείς για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις απεργίες, στο θεσμό της διαμεσολάβησης και των προνοιακών επιδομάτων.

Οι συμβολαιογράφοι που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο για τους πλειστηριασμούς με τελευταίο κρούσμα τη σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα, συμφώνησαν με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Όπως είπε ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών- Πειραιά, Γιώργος Ρούσκας, εδώ και μήνες βιώνουν ένα αίσχος  και η Βουλή παραμένει σιωπηλή.

Πρότεινε ωστόσο, να γίνονται και με φυσικό τρόπο εκτός από τον ηλεκτρονικοί οι πλειστηριασμοί μέχρι 20.000 ευρώ για να επωφεληθούν οι απομακρυσμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, ενώ έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ για το θέμα των  απεργιών, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τις διατάξεις για την κήρυξη των απεργιών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών. Για το θέμα της διαμεσολάβησης έντονες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν από δικηγόρους και δικαστές για την συνταγματικότητα των ρυθμίσεων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Bερβεσός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προτάσσει την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης κατά παρέκκλιση της υφιστάμενης νομοθεσίας στην ΕΕ που προβλέπει την εκούσια υπαγωγή των μερών. Χαρακτήρισε τη ρύθμιση αντίθετη με το ενωσιακό δίκαιο, θέτοντας ζητήματα συνταγματικότητας.

Εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πλήττει μισθωτούς, τρίτεκνους και πολύτεκνους. Είπε πως είναι «εκβιαστική» η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς και ότι δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, ενώ για την διάταξη που αφορά στην απεργία, υποστήριξε ότι η πάλαι ποτέ κινηματικής προέλευσης κυβέρνηση είναι συνεπής στις μνημονιακές δεσμεύσεις της και ανταγωνίζεται με την αντιπολίτευση ποια θα φέρει την χειρότερη διάταξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: