Χίος: το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε τη δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων

Κοινοποίηση:
metanastes-prosfuges-kentro-kratisis-xios

«Όχι» στη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον πρώην ΧΑΔΑ και στην λειτουργία του κέντρου στο Μερσινίδι είπε το δημοτικό συμβούλιο της Χίου, ενώ επέμεινε στην άμεση εκκένωση της Σούδας και στον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Ειδικότερα, η απόρριψη του πακέτου προτάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού αποφασίστηκε με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης και της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ διαφώνησαν οι παρατάξεις της Αριστεράς.

Το δημοτικό συμβούλιο του νησιού κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το hot spot της ΒΙΑΛ, να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας και να ασκείται έλεγχος και αστυνόμευση στις εγκαταστάσεις του hot spot και εκτός αυτών. Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Χίος – Βολισσός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ; ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ, ΑΣ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑΑΑΑ… ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.

  2. ΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΕΙΙΣΟΔΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΑΚΟΜΗ??

Comments are closed.