Φωτορεπορτάζ : Αγιασμός των υδάτων στην Πόλη

Κοινοποίηση:
poli-fota-6

Ο Τεοντόρ Πασέβ, από τη Βουλγαρία, ανέσυρε σήμερα από τον Κεράτιο κόλπο τον Σταυρό που είχε ρίξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.
poli-fota-1

Φέτος παρά το διαπεραστικό κρύο περισσότεροι από 20 κολυμβητές, ορμώμενοι από τέσσερις βάρκες, συναγωνίστηκαν για να πιάσουν τον Σταυρό.
poli-fota-2

Πλήθη προσκυνητών και επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τόγκο Φορ Νανσιμπέ (Faure Gnassingbé) και η συνοδεία του, εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων και άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρακολούθησαν από τις ακτές του Κεράτιου Κόλπου την καθιερωμένη πλέον τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.
poli-fota-3

Νωρίτερα έγινε στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου η Θεία λειτουργία, μετά το τέλος της οποίας σχηματίσθηκε πομπή και κατευθύνθηκε στις ακτές του Κερατίου στην αποβάθρα του Φαναρίου.
poli-fota-4

Εκεί περίμεναν από νωρίς πλήθη επισκεπτών και προσκυνητών, πολλοί από τους οποίους είχαν επιβιβασθεί σε πλωτά μέσα για να παρακολουθήσουν καλύτερα την τελετή.
poli-fota-5

Μεταξύ των κολυμβητών που συναγωνίστηκαν για να ανασύρουν τον σταυρό ήταν και πολλοί νέοι Τούρκοι.
poli-fota-7

Την τελετή αναμετέδωσε δορυφορικά από τις συχνότητες της η ΝΕΡΙΤ και την αναπαρήγαγε το διεθνές πρακτορείο Associated Press.
Αγιασμός των υδάτων έγινε επίσης στην Ίμβρο, τη Σμύρνη και το Τσεγκιέλκιοϊ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: