Φωτορεπορτάζ : Ένας Αρχιεπίσκοπος παραμονή Πρωτοχρονιάς στην…κόλαση των αστέγων της Αθήνας!

Κοινοποίηση:
parthenios-1-makeleio

Λίγα λεπτά πριν τά μεσάνυχτα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, μια ομάδα ρασοφόρων αναζητούν αστέγους στο κέντρο της Αθήνας. Το κρύο τσουχτερό, ψύχος…

parthenios-2-makeleio

Για τους αστέγους της Αθήνας, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στα χρόνια της κρίσης, η βραδιά που σηματοδοτεί τη μετάβαση στο νέο έτος, είναι μια βραδιά όπως οι άλλες του χειμώνα…

parthenios-3-makeleio

 

Ψάχνουν στη Πλατεία Κουμουνδούρου – απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – μια γωνιά, που δεν την πιάνει ο αέρας, δυο κουβέρτες για προστασία από το κρύο και αδιαφορία για τα βλέμματα των περαστικών.

parthenios-4-makeleio

parthenios-5-makeleio

 

Όχι όμως όλων…

parthenios-6-makeleio

 

Κοντά τους βρέθηκε αυτή την παγωμένη νύχτα ο Αρχιεπίσκοπος Παλαιοεορτολογητών Ελλάδος, Παρθένιος.

parthenios-7-makeleio

 

Διαβάστε το σχετικό μήνυμα-κάλεσμα , μέσω του προσωπικού του λογαρισμού στο Facebook:

parthenios-8-makeleio

 

“Φέτος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ας σκορπίζουμε σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας την αγάπη μας ανιδιοτελώς. Υπεράνω όλων η αγάπη .

Εκείνο που πρέπει να μας απασχολεί, παιδιά μου, είναι η αγάπη για τον άλλο, η ψυχή του.
Ας στείλουμε για το 2015 ένα μήνυμα χριστιανικής αγάπης, ειρήνης και αδελφοσύνης. Άλλωστε απόδειξη της συνειδητής χριστιανική πίστης και ζωής μας είναι οι πράξεις μας.

Εμείς, αυτή την Πρωτοχρονιά, θέλουμε να την ντύσουμε με νόημα. Με ανθρωπιά. Με θαλπωρή. Με ζεστασιά. Όπως αρμόζει σε Χριστιανούς. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, φέτος, θα είμαστε παρέα με εκείνους τους ανθρώπους που τους λείπει η χαρά, η ελπίδα, η αισιοδοξία, η θαλπωρή.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα κάνουμε μαζί με τους άστεγους και εμπερίστατους αδελφούς μας στην Πλατεία Κουμουνδούρου, που έχουν την ανάγκη μας. Εκεί είναι η δική μας θέση. Αυτό είναι το καθήκον μας. Αυτή είναι η αποστολή μας. Όσοι πιστοί, προσέλθετε. Ελάτε, να σκουπίσουμε δάκρυα και να ανθίσουν χαμόγελα. Ο Χριστός γεννιέται για όλους και Τον συναντάμε στους ελαχίστους της παραβολής Του. Πρωτοχρονιά με τα αδέλφια μας!”

Ο Αρχιεπίσκοπος Παλαιοεορτολογητών Ελλάδος, Παρθένιος

Διαβάστε σχετικά στο makeleio.gr:

Ο Αρχιεπίσκοπος των Αστέγων κάνει Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μαζί τους στη Πλατεία Κουμουνδούρου!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: