Φωτιές άναψε στα Σκόπια η απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη

Κοινοποίηση:
d33aba_ap_18073664719804_1521093888-750x430

Θεσμική σύγκρουση προκάλεσε στα Σκόπια η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι απευλαύνει Ρώσο διπλωμάτη «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο», λόγω της υπόθεσης Σκριπάλ.

Με την απόφαση του ΥΠΕΞ της χώρας διαφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γκιόργκι Ιβάνωφ, ο οποίος, σε ανακοίνωση του γραφείου του, την χαρακτήρισε «βιαστική», υπογραμμίζοντας πως μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της χώρας.

Απαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, υποστήριξε, σε συνέντευξη τύπου, ότι η απόφαση για την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη ελήφθη με μεγάλη προσοχή και κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης.

Όπως είπε, αυτή στηρίζεται, δε, σε δύο λόγους: ο πρώτος είναι διεθνής και αφορά την επίθεση με χημικό όπλο στη Μεγάλη Βρετανία και την επίδειξη αλληλεγγύης προς τους συμμάχους που προχώρησαν σε συντονισμένες ενέργειες, ενώ ο δεύτερος είναι εσωτερικός, καθώς, όπως υποστήριξε, ο Ρώσος διπλωμάτης που απελαύνεται με τις ενέργειές του «βγήκε έξω από τα όρια της διπλωματικής του εντολής και τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: