Φονικό το πέρασμα της καταιγίδας “Φρειδερίκη” από την Ευρώπη

Κοινοποίηση:
b9a8a81e-e759-4ae0-b868-900d104b804c

α δρομολόγια όλων των τρένων διακόπηκαν τελείως σήμερα στη Γερμανία και την Ολλανδία ενώ πολλά αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω της καταιγίδας που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη και έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) αποφάσισαν να διακόψουν την κυκλοφορία των τρένων σε όλη τη χώρα. “Τα τρένα παραμένουν στις αφετηρίες τους ή θα σταματήσουν σε σταθμούς κατά μήκος του δρομολογίου τους” είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθένοντας ότι το μέτρο αυτό θα ισχύσει “τουλάχιστον καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας”.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο (DPA) είπε ότι οι επιβάτες που έχουν μπλοκαριστεί στους σταθμούς θα μπορέσουν να διανυκτερεύσουν στα τρένα ή σε ξενοδοχεία. “Πρέπει να προστατεύσουμε τους επιβάτες μας και το προσωπικό μας”, πρόσθεσε.

Αφού παρέλυσε τις συγκοινωνίες στις δυτικές περιοχές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, η καταιγίδα Φρειδερίκη κατευθύνεται προς τα ανατολικά. Νωρίς το απόγευμα οι άνεμοι ξεπερνούσαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Στον ορεινό όγκο του Χαρτς, στην κεντρική Γερμανία, καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 203 χιλιομέτρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: