Φοβούνται “Εξπρές του Μεσονυκτίου” για τους Έλληνες φαντάρους – Στα κάγκελα οι οικογένειές τους

Κοινοποίηση:
tourkoi-sunelaban-duo-ellines-stratiotikous-ston-ebro

Ώρες αγωνιάς ζουν οι συγγενείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που αιχμαλωτίσθηκαν από τους Τούρκους κομάντο στην περιοχή των Καστανιών Έβρου και αυτήν την στιγμή κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

 

Οι δύο ένστολοι βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους στην Τουρκία, μία Τουρκία που συνεχώς καταδικάζεται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και της ελευθερίας του Τύπου και του λόγου με τα «πλοκάμια» του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να έχουν εντρυφήσει σε κάθε κρατικό μηχανισμό.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από το άνευ προηγουμένου κυνηγητό που εξαπέλυσε εναντίον στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου του 2016.

Οι συλλήψεις διαδέχονταν η μία την άλλη, το ίδιο και οι φυλακίσεις. Συχνά, πολύ συχνά για να ακριβολογούμε, με ελάχιστες αποδείξεις.

Είναι εύκολο, λοιπόν, να φανταστεί κανείς πώς μπορεί αν αισθάνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την αμείωτη ένταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά. Με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο να μην παίρνουν… ούτε ένα ρεπό.

Κι αν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ζουν δύσκολες στιγμές, οι οικογένειές τους ζουν μια «κόλαση».

Ο Δημήτρης Κουκλατζής, ο λοχίας Επαγγελματίας Οπλίτης, είναι ένας εκ των δύο συλληφθέντων. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ζει μόνιμα στην Ορεστιάδα. Από όπου και κατάγεται.

Οι γονείς του 27χρονου περνούν δραματικές στιγμές, αγωνιώντας για την τύχη του γιου τους. Οι άνθρωποι είναι συγκλονισμένοι και περιμένουν να μάθουν λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του. Γνωρίζουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί τους.

Η μόνη ενημέρωση που υπήρξε είναι η εξής: Όταν συνέβη το περιστατικό, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενημέρωσαν την μονάδα τους και στην συνέχεια ενημερώθηκαν και οι οικογένειές τους. Οι οποίες ελπίζουν να επιστρέψουν τα παιδιά τους όσο το δυνατόν συντομότερα στα σπίτια και την πατρίδα τους.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρει επίσης πως στο σημείο όπου έγινε η σύλληψη, υπάρχει συρματόπλεγμα και κάποια «σημάδια», ωστόσο πολλές φορές αυτά «καλύπτονται» από την πυκνή χιονόπτωση.

Ακόμη αναφέρει πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί ακόμη και πολίτες να περνούν από το σημείο είτε σε ελληνικό, είτε σε τουρκικό έδαφος, ενώ το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί και «πέρασμα» για τους λαθροδιακινητές.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: