ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ… Η Εθνική Τράπεζα βάζει «τσεκούρι» στις επικουρικές συντάξεις των υπαλλήλων της!

Κοινοποίηση:
k7

Δύο επιλογές, που οδηγούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο «τσεκούρωμα» των επικουρικών συντάξεων, αφήνει στους εργαζομένους και συνταξιούχους της Εθνικής, αλλά και στην κυβέρνηση, η διοίκηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τη διοίκηση της Εθνικής, θα πρέπει ή να δεχθούν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τη μετατροπή των συντάξεων σε… φιλοδωρήματα, ώστε να συνεχίσουν να καταβάλλονται από τον προβληματικό Λογαριασμό Επικούρησης, ή να δεχθούν το κλείσιμο του Λογαριασμού και τη μεταφορά τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, με μικρότερες περικοπές στις συντάξεις.

Για το θέμα, παρότι έχει ενημερωθεί από τα τέλη Ιουλίου, το υπουργείο Εργασίας δεν έχει τοποθετηθεί. Η αμηχανία δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος, με την ιδιότητα του εργατολόγου ήταν σύμβουλος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής και είχε υποστηρίξει νομικά τις θέσεις εργαζομένων/συνταξιούχων περί υποχρέωσης της Εθνικής να καλύπτει τα ελλείμματα του ΛΕΠ ΕΤΕ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει από το δρόμο που ορίζει η διοίκηση της Εθνικής, από τη στιγμή που η τράπεζα έχει λάβει την απόφαση να μην καλύπτει τα ελλείμματα.

Εν τω μεταξύ, στις 26 Σεπτεμβρίου, συζητείται στο δικαστήριο έφεση της Εθνικής σε απόφαση που είχε εκδοθεί επί αγωγής κατά της τράπεζας από τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν διεκδικήσει δικαστικά –χωρίς επιτυχία, για τυπικούς λόγους- να αναγνωρίσει η Δικαιοσύνη την υποχρέωση της Εθνικής να χρηματοδοτεί το λογαριασμό επικούρησης.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και συζητούνται ακόμη και δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ διατυπώθηκαν απειλές στη διοίκηση ακόμη και για απόσυρση καταθέσεων των συνταξιούχων από την Εθνική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: