Οι ισχυρές καταιγίδες αλλά και η χιονόπτωση άφησαν πίσω τους «πληγές» για τους κατοίκους της περιοχής
Η στάθμη των ποταμών Έβρου και Άρδα ανέβηκε επικίνδυνα την Δευτέρα, αγγίζοντας τα 6 μέτρα ξεπερνώντας σε αρκετά σημεία τα όρια ασφαλείας, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να προχωρήσει στο άνοιγμα των θυροφραγμάτων του Πυθίου, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.
«Αποφασίσαμε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων προκειμένου να προχωρήσουμε σε τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου, πλημμυρίζοντας ελεγχόμενα 3000 στρέμματα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς, ενώ όλες οι Υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας παραμένουν σε επιφυλακή μετά και την υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ στον ποταμό Άρδα.
Αρκετά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε και το Διδυμότειχο, ήδη από το Σάββατο, μιας και αρκετές αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε λίμνες. Προβλήματα προκλήθηκαν και στην κυκλοφορία των τρένων μιας και έκλεισε η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Δίκαιων, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να γίνονται με λεωφορεία
xathinea