ενημέρωση 14.19
Στους ανακριτές διαφθοράς καταθέτει ο πρώην επικεφαλής της διευθύνσης Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος στο πλαίσιο της έρευνας για το κύκλωμα των φυλακών.
Ο Γ. Σμπώκος καλείται να δώσει στοιχεία για να διαπιστωθεί εάν συνδέονται ή όχι οι βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος της αδελφής του των με το κύκλωμα των φυλακών με πρωταγωνιςτή τον Παν. Βλαστό.
Η ανάκριση διερευνά αν είχε δώσει πληροφορίες στους βομβιστές ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος εκτίει στις φυλακές πολυετη κάθειρξη για μίζες απο εξοπλιστικά όπως και ο Γ. Σμπώκος.
ενημέρωση 12.46
Οι βομβιστικές επιθέσεις με στόχο τον Γιάννη Σμπώκο, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο διέπραξε η «μαφία των φυλακών» είναι σήμερα στο μικροσκόπιο των ανακριτών διαφθοράς που έχουν καλέσει σε κατάθεση τον πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο.
Ο καταδικασμένος σε 20ετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών Γ. Σμπώκος θα δώσει όσα στοιχεία ενδεχομένως γνωρίζει για τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαγαζί της αδελφής του οι οποίες φέρονται να σχετίζονται με την δράση της σπείρας που λειτουργούσε με έδρα τις φυλακές και πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό.
Παράλληλα, οι ανακριτές ερευνούν εάν, ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση, πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμπλοκή στις βομβιστικές αυτές επιθέσεις.
Ο Παναγιώτης Βλαστός, πάντως, ο οποίος θα επανέλθει στο γραφείο των ανακριτών αύριο Τετάρτη για να συνεχίσει, για τέταρτη ημέρα την απολογία του, αρνείται κάθε σχέση με τις συγκεκριμένες εκρήξεις σε βάρος της αδελφής του Γιάννη Σμπώκου.