«Χαίρομαι που είναι εδώ μαζί μας ο Α. Τσίπρας στην πρώτη επίσκεψη του στο Βερολίνο. Είχαμε μιλήσει και στις Βρυξέλλες και τώρα είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε μια πιο λεπτομερή συζήτηση για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος»
Και πρόσθεσε:
«Έχουμε θερμές σχέσεις με τον λαό της Ελλάδας. Είναι πολλά εκατομμύρια οι Γερμανοί τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Είδαμε ποιες είναι οι ευθύνες και οι αναγκαιότητες για να καλύψουμε τις συμφωνίες για το πρόγραμμα – γέφυρα που θα χρειαστεί.»
Επίσης:
«Οι αποφάσεις θα παρθούν στο Eurogroup. Η αρχή έγινε στις 20 Φεβρουαρίου και ακούσαμε προσεκτικά τις θέσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το τέλμα της μεγάλης ανεργίας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της. Πρέπει να έχουμε μεταρρυθμίσεις και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.»