Αυτές είναι αποκαλύψεις…
Μια «σούμα» με όλες τις οικονομικές και φορολογικές εκκρεμότητες της «αριστερής» κυβέρνησης προσπάθησε να κάνει ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στην αγγλική εφημερίδα Guardian.
Οι πιστωτές πρέπει να δεχτούν ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις μπορούν να προχωρήσουν μόνο σταδιακά, υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνεχίζει λέγοντας ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, προσθέτοντας ότι φοβάται τη μεταρρυθμιστική κόπωση. «Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι η μεταρρυθμιστική κόπωση. Νόμοι έρχονται συνεχώς και ο κόσμος δεν βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ. Έχουμε κόψει ήδη 12 φορές τις συντάξεις», σημειώνει.
«Είναι σημαντικό, οι Έλληνες να αρχίσουν να βλέπουν τα οφέλη των αλλαγών και να νιώσουν ότι οι θυσίες τους αποδίδουν», τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.
Ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει πολιτική «μαστίγιου και καρότου» για να κυνηγήσει τους πλούσιους, με στόχο να αναγκαστούν να συμβάλουν στην ανοικοδόμηση της χώρας, που έχει χάσει το 25% της εθνικής της παραγωγής. «Ήμασταν τόσο αγχωμένοι πηγαίνοντας από κρίση σε κρίση, που δεν είχαμε χρόνο να κυνηγήσουμε τους πλούσιους και να δημιουργήσουμε μια αίσθηση δικαιοσύνης», δηλώνει.
«Τώρα εξετάζουμε σοβαρά προγράμματα εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων για Έλληνες που έχουν καταθέσεις εκτός της χώρας. Κάνουμε σημαντική δουλειά στη διασταύρωση των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες με τις φορολογικές δηλώσεις και εξετάζουμε όλες τις λίστες, μεταξύ των οποίων και αυτή με τους Έλληνες που έχουν ακίνητα στο Λονδίνο».
Ο υπουργός εκτιμά ότι ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ θα τολμούσαν να αγγίξουν το θέμα, γιατί αυτή είναι η κομματική τους πελατεία. «Θα ήταν σαν να ψηφίζουν οι γαλοπούλες υπέρ των Χριστουγέννων» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι θα ήθελε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος τον Φεβρουάριο, όταν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. «Το θέμα του χρέους είναι κρίσιμο για το μέλλον της Ελλάδας. Είναι σημαντικό να μην κλοτσήσουν πιο πέρα το ζήτημα», υπογραμμίζει.
«Η δοκιμασία για την Αριστερά δεν είναι εάν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα -και άλλες πολιτικές δυνάμεις θα το έκαναν εξίσου καλά», υπογραμμίζει. «Κάναμε τον συμβιβασμό και έχουμε το καθήκον να τον υλοποιήσουμε, αλλά μόνο εάν έχουμε περιθώριο ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών στην υγεία και την παιδεία -τα κοινωνικά πεδία για τα οποία θα ήταν περήφανη η Αριστερά», υπογραμμίζει.
Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού και τη διαμάχη για έξοδο από το ευρώ, υπογράμμισε ότι αυτοί που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός ευρωζώνης κάνουν λάθος. «Η θεωρία ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε αποχωρήσει από την ευρωζώνη τον Ιούλιο δείχνει να βασίζεται στην υπόθεση ότι δεν θα είχαμε χρηματοδοτικές ανάγκες και ότι δεν θα χρειαζόταν να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ για νέο δάνειο ώστε να τις καλύψουμε και ότι το ΔΝΤ δεν θα επέβαλε όρους», σημειώνει. «Αυτή η ιδέα, ότι εκτός ευρωζώνης είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις, δεν βασίζεται στην οικονομική θεωρία ούτε στην οικονομική ιστορία», υπογραμμίζει.
ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ .
Αντε πνίξου ρέ αριστερό ρετάλι.Ξύλο ρέ λαμόγιο,όπου σέ πετύχουμε θά φάς πολύ ξύλο.
Για τους φτωχούς βρέθηκε όμως ο χρόνος έτσι «κύριε» του city του Λονδίνου με τα σπαστά ελληνικά.
μια κουνιστη αηδια εισαι που δεν μπορεις ουτε να μιλησεις κε κε κε κε αι στο διαολο.του μικρους ομως τους κυνηγατε κανονικα λαμογια του κερατα!!