Τρόμος στη Κορεατική Χερσόνησο: Ιαχές πολέμου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Κοινοποίηση:
Κιμ Γιονγκ Ουν

Ιαχές πoλέμου έχουν σκεπάσει την κορεατική χερσόνησο, με την Πιονγιάνγκ, την Ουάσιγκτον και την Σεούλ να βρίσκονται πλέον ένα μόλις βήμα πριν τραβήξουν την σκανδάλη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αγνοώντας επιδεικτικά την παγκόσμια κατακραυγή που προκαλούν οι απειλές του για πυρηνικό ολοκαύτωμα, ετοιμάζεται για έναν νέο χτύπημα.

Νοτιοκορεατικά μέσα αποκαλύπτουν πως το καθεστώς μετέφερε βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο στη δυτική ακτή και ανά πάσα στιγμή ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας είναι έτοιμος να πατήσει το κουμπί την ώρα που η Πιονγιάνγκ απειλούσε ευθέως τις ΗΠΑ.

Με το δάκτυλο στην σκανδάλη ο στρατός στη Νότια Κορέα
Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν και στη Νότιο Κορέα με το πολεμικό ναυτικό της χώρας σε μια επίδειξη δύναμης να πραγματοποιεί γυμνάσια με πραγματικά πυρά στέλνοντας το μήνυμα πως αν ο εχθρός προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, θα τον στείλουν στον βυθό.

Λίγες μόνο ώρες νωρίτερα οι ΗΠΑ άναβαν το «πράσινο φως» στη Σεούλ για να εξοπλίσει τους πυραύλους της με μεγάλης ισχύος πυρηνικές κεφαλές και η Ουάσιγκτον διαμήνυε πως η υπομονή της με τις προκλητικές ενέργειες της Πιονγιανγκ εξαντλείται.

«Ο πόλεμος είναι μια εναλλακτική που οι ΗΠΑ ποτέ δεν επιθυμούν. Δεν το θέλουμε και τώρα όμως η υπομονή της χώρας μας δεν είναι ανεξάντλητη. Θα υπερασπιστούμε τους συμμάχους και την επικράτεια μας», δήλωσε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ.

Προειδοποιήσεις Πούτιν
Για παγκόσμια καταστροφή προειδοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος στην χερσόνησο, την ώρα που η Κίνα ξεκαθάριζε πως δεν θα επιτρέψει καμιά στρατιωτική επέμβαση στη Βόρειο Κορέα και η Άνγκελα Μέρκελ τόνιζε πως η διπλωματική λύση είναι η μόνη επιλογή.

Έτοιμος για νέα εκτόξευση πυραύλου ο Κιμ
Αν ο Κιμ πατήσει για ακόμα μια φορά το κουμπί προκαλώντας με μια νέα εκτόξευση πυραύλου, κινδυνεύει να ξεπεράσει κάθε κόκκινη γραμμή που έχει τεθεί από την διεθνή κοινότητα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η διπλωματία πλέον δεν θα μπορέσει να αποτρέψει τις στρατιωτικές επιλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: