Τρόμος: Με αίμα απειλεί να βάψει το Μουντιάλ της Ρωσίας ο ISIS-«Σκοτώστε τους όλους» (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Για επιθέσεις στο Μουντιάλ, κάλεσε τους υποστηρικτές του το Ισλαμικό Κράτος, με νέα αφίσα – προπαγάνδα.

Η τελευταία αφίσα της τρομοκρατικής οργάνωσης, δείχνει ένα μαχαίρι σε κόκκινο φόντο μπροστά από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στη Ρωσία και συνοδεύεται από τη λεζάντα γραμμένη στα γαλλικά που μεταφράζεται ως εξής: «Σκοτώστε τους όλους».

1

Είναι η τελευταία σε μια σειρά από απειλές του Ισλαμικού κράτους κατά του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που ξεκινά στις 14 Ιουνίου στη Μόσχα.

Η αφίσα δόθηκε στη δημοσιότητα από μια γαλλική οργάνωση που συνδέεται με το ISIS, σύμφωνα με το Site Intelligence, που παρακολουθεί την τρομοκρατική δραστηριότητα.

2

Τον Απρίλιο, το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν πως θα «πληρώσει το τίμημα για τη θανάτωση μουσουλμάνων». Ή αφίσα έδειχνε έναν τζιχαντιστή να αναδύεται από μια έκρηξη και να κρατά ένα AK-47 ψηλά, με ένα γεμάτο ποδοσφαιρικό γήπεδο στο φόντο. Ο πρόεδρος Πούτιν διακρίνεται στα αριστερά της εικόνας με ένα στόχο να σημαδεύει επάνω του. Πάνω από την αφίσα έγραφε: «Ρωσία 2018. Πούτιν, εσύ άπιστε. Θα πληρώσεις το τίμημα για τη θανάτωση μουσουλμάνων».

Η απειλή είναι πιθανόν να συνδέεται με την υποστήριξη του Πούτιν στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ στη μάχη του εναντίον του ISIS.

3

Τον Μάρτιο, οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης στόχευσαν τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι σε μια αφίσα που τον έδειχνε γονατιστό μπροστά σε έναν τζιχαντιστή. Ο Μέσι διακρίνεται να φορά την πορτοκαλί στολή που φορούν συνήθως τα θύματα στα βίντεο εκτέλεσης του ISIS και να βρίσκεται γονατιστός στο χορτάρι του γηπέδου Luzhniki της Μόσχας – το χώρο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: