Συνέδριο σχετικά με το μέλλον των αφορισμών έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες στο Βατικανό με την συμμετοχή αρκετών Καρδιναλίων από όλο τον κόσμο, προεδρεύοντος του ίδιου του Πάπα.
Μετά από εισήγηση του καρδιναλίου της Γκάνας Πίτερ Τούκσον, αποφασίστηκε ο επαναπροσδιορισμός της έσχατης εκκλησιαστικής ποινής μετά από δεκαετίες εφαρμογής της.
Σύμφωνα λοιπόν με το συνέδριο, ο αφορισμός επανέρχεται στις εκκλησιαστικές τάξεις και θα περιλαμβάνει την καταδίκη μαφιόζων και διεφθαρμένων ατόμων γενικώς, που πρώτα όμως έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα από αστικά δικαστήρια των χωρών και με την προϋπόθεση ότι οι κατάδικοι είναι Καθολικοί.
Σε παλαιότερη ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος είχει υπογραμμίσει χωρίς περιστροφές, ότι «η διαφθορά βρωμά» και ότι οι μαφιόζοι δεν ανήκουν, σε καμία περίπτωση, στην κοινότητα των χριστιανών. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας υπογραμμίζεται, τέλος, ότι «η καταπολέμηση των διαφόρων μαφιών και της διαφθοράς δεν είναι μόνον μια υπόθεση νομιμότητας, αλλά και πολιτισμού».
el.gr
Εμείς εδώ δεν χρειαζόμαστε αφορισμούς.Είμαστε ηδη στο μεσαίωνα……
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΠΑΔΑΡΙΟ