Φώναζε: “Aλλαχ ακμπαρ”- Μακελειό με 4 νεκρούς και τραυματίες στη Λιέγη (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ BINTEO & EIKONEΣ)

Κοινοποίηση:
liege2-1527586110

4 νεκροί στη Λιέγη στο Βέλγιο. Πληροφορίες ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και ενός αγνώστου άνδρα.

Γυναίκες όλα τα θύματα του δράστη! – Ο δράστης πήρε όμηρο μια γυναίκα αφού εκτέλεσε δυο αστυνομικούς – Καταιγισμός πυρών πριν πέσει νεκρός ο δράστης – Νεκρός και ένας περαστικός – Δυο τραυματίες αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό
Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας ξύπνησε ξανά σήμερα το Βέλγιο που θρηνεί ήδη εκατοντάδες νεκρούς αφού έχουν σημειωθεί στο έδαφός του μερικές από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις. Σήμερα το Βέλγιο θρηνεί τέσσερις νεκρούς, μαζί με τον δράστη, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομική πηγή φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος). Σύμφωνα και με την δημόσια τηλεόραση του Βελγίου όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση.

Όλα έγιναν σήμερα το πρωί όταν ένας άνδρας στάθηκε έξω από ένα καφέ και εκτέλεσε δυο γυναίκες αστυνομικούς. Προσπαθώντας να διαφύγει, πήρε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο γυμνασίου και ταμπουρώθηκε μαζί της στον έκτο όροφο του σχολείου ακριβώς απέναντι από το καφέ που έγιναν τα γεγονότα. Αστυνομικοί τον καταδίωξαν και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρή άλλη μια γυναίκα που ήταν περαστική από το σημείο και ο δράστης, ενω δυο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν. Το περιστατικό έγινε στην λεωφόρο ντ’Αβρουά στη Λιέγη.

Το εθνικό κέντρο αντιτρομοκρατικών κρίσεων, το οποίο, όπως ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζαν Ζαμπόν, παρακολουθεί την κατάσταση, ανέφερε πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και ερευνά και άλλες πιθανές αιτίες του συμβάντος. «Είναι (η τρομοκρατία) μία από τις ερωτήσεις στο τραπέζι, αλλά για την ώρα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου κρίσεων.

<liege1-1527586110

36 ετών ο δράστης, φέρεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη φυλακή

Σύμφωνα με το RTBF ο δράστης είναι ηλικίας 36 ετών και ονομάζεται Μπέντζαμιν Ερμάν και είχε πάρει άδεια τη Δευτέρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο και εκεί ο Ερμάν που είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι φέρεται να πήρε το όπλο του ενός εκ των δύο αστυνομικών και να άνοιξε πυρ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη φυλακή της Λαντίν όπου εξέτιε την ποινή του. Αστυνομικές πηγές τον περιγράφουν ως εξαιρετικά βίαιο προσθέτοντας ότι στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών με το ψυχολογικό προφίλ του να περιγράφεται ως «ασταθές».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ώρες μετά την έξοδό του από τη φυλακή είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Άκουσα πέντε πυροβολισμούς και είδα να τρέχει ένας άνδρας με όπλο που φορούσε μαύρο καπέλο, μαύρη μπλούζα και είχε ένα τσαντάκι στη μέση» περιέγραψε τι συνέβη δημοσιογράφος του RTBF που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

«Ο δράστης επιχείρησε να μπει στην καφετέρια από την μπροστά πόρτα» δήλωσε ιδιοκτήτης παρακείμενης επιχείρησης.

liege2-1527586110

liege3-1527586109

liege4-1527586048iframe

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βέλγιο μετά το περιστατικό όπου ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά δυο αστυνομικών στη Λιέγη. Οι πληροφορίες από τον κρατικό σταθμό RTBF αναφέρουν πως είναι νεκροί δύο αστυνομικοί και ο δράστης της επίθεσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: