Τραγική αποκάλυψη Αστυνομικού: Να τι έφταιξε για το τρομακτικό τροχαίο με την μοιραία Πόρσε!

Κοινοποίηση:
e959bdec69906974bf3adc165ab18386

Ένα τρομακτικό βίντεο με ένα όχημα με ιλιγγιώδη ταχύτητα να έχει υπερστρέψει,

να εκτρέπεται πλαγιολισθαίνοντας και να προσκρούει σε νόμιμα σταθμευμένο όχημα σε καθαρή διαχωρισμένη θέση στάθμευσης κόβοντάς το στα δύο και τινάζοντας τα δύο αυτοκίνητα στον αέρα με μία ισχυρή πρόσκρουση και έκρηξη στο στηθαίο από τις δημόσιες τουαλέτες.

Ένα είναι μόνο βέβαιο ο ανθρώπινος παράγοντας και η υπερβολική ταχύτητα.

Όμως, θα ακουστούν πολλές εικασίες, πολλές υποθέσεις, που θα θρέψουν χιλιάδες δημοσιεύματα, ρεπορτάζ, αναλύσεις, καθώς υπάρχει το βίντεο και το κοινό έλκεται από την καταστροφή και το αίμα. Και όλοι θα φτιάξουμε μία πραγματικότητα από τα βιώματα και θα συνθέσουμε μία νέα αλήθεια όπως:

Λέτε να φταίει η κακιά η ώρα;

Ότι παρασύρθηκε από τη μέθη της νιότης ο οδηγός;

Ότι βγήκε ένα σκυλί στην περιφραγμένη ΠΑΘΕ;

Ότι έσκασε το λάστιχο;

Ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ηλεκτρική μετάδοση της κίνησης;

Ότι έσπασε το τιμόνι;

Ότι έπαθε ξαφνικό καρδιακό, εγκεφαλικό ή λιποθυμικό επεισόδιο ο οδηγός;

Ότι κοιμήθηκε στο τιμόνι;

Ότι βγάζανε σέλφι με τα κινητά μοστράροντας το καντράν που ανέβαιναν οι δείκτες του στροφόμετρου και των χιλιομέτρων παράλληλα προς το θάνατο σε πιθανή live μετάδοση στοfacebook;

Ότι ήτανε υπό την επήρρεια αλκοόλ;

Ότι έτρεχε υπερβολικά, αν είναι ποτέ δυνατόν;

Ότι δεν μπορεί να συμβεί μηχανικό σφάλμα αυτό σε αυτοκίνητα πολυτελείας;

Πέραν αυτών,

Θα ακούσουμε ένα δριμύ κατηγορώ για το αξιακό σύστημα τροχαίας αστυνόμευσης, όπως:

Να αυξηθούν τα πρόστιμα του ΚΟΚ και οι διοικητικές ποινές να γίνουν εξοντωτικές. Να μην ξαναοδηγήσουν ποτέ.

Να ενταθούν οι έλεγχοι. Πόσο ακόμη; Την 01.02.2017 οδήγησαν σε τραυματισμούς και ΕΔΕ αστυνομικών, διότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ομάδα τετρακοσίων (400) περίπου ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην περιοχή της Βάρκιζας, προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, επιτέθηκαν με ρίψεις μολότοφ, κροτίδων, φωτοβολίδων, καπνογόνων, φρεατίων ύδρευσης και πετρών στις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα Τάξης στο σημείο.

Ναι, διότι είχαν το θράσος οι να επιμείνουν να γίνουν οι κόντρες με οποιοδήποτε τίμημα ακόμη και με σύγκρουση με τις ελεγκτικές Αρχές.

Τραγική μεγάλη αποκάλυψη: Πέντε και όχι τέσσερις οι νεκροί από τη μοιραία Πόρσε!

Ξέρετε όμως τί δεν άκουσα, τί δεν διάβασα , τί δεν είδα;

  1. Να υποχρεωθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να τοποθετήσουν κόφτη στις ταχύτητες των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων στα 130 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως στα επαγγελματικά, λεωφορεία και στα φορτηγά που στα 100 χ.α.ω. πιάνουν ηλεκτρονικό κόφτη και γονατίζει στην κυριολεξία το όχημα. Δεν μπορεί να έχεις μέγιστο όριο ταχύτητας τα 130 χ.α.ω. στον αυτοκινητόδρομο και να διαθέτεις αυτοκίνητα στην αγορά που έχουν μέγιστη ταχύτητα 250 και 300 χ.α.ω.

Είναι παράλογο. Τι να τα κάνει ο οδηγός τα επιπλέον χιλιόμετρα αφού είναι διοικητικά και ποινικά κολάσιμος; Να τα έχει στο γκάζι το ποδιού του και με ανά πάσα ψυχολογική του αστάθεια να αποτελεί έναν εν δυνάμει δημόσιο κίνδυνο; Δεν μπορεί αυτοκίνητα αγώνων καμουφλαρισμένα με την δερμάτινη πολυτέλεια και το αμάξωμα ανθρακονημάτων, να βγαίνουν στις εθνικές οδούς.

Και όταν ελέγχεται να λέει ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

  1. Να δημιουργηθεί ηλεκτρονικός ατομικός φάκελος οδηγού και ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου
  2. Να απαιτείται ψυχιατρική γνωμάτευση καταλληλότητας οδήγησης οχήματος κάθε έτος και να ανανεώνεται αυτόματα η ισχύς του διπλώματος. Σε περίπτωση που δεν επισυνάπτεται θετική ηλεκτρονική γνωμάτευση, αφαίρεση αδείας οδήγησης.
  3. Ναρκοτέστ κάθε έτος και να στερείται σε περίπτωση χρήσης ουσιών, σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο και μη ποινικά διωκόμενος, εκτός αν ορίζεται άλλως.

Εν κατακλείδι, δεν φταίνε ούτε τα πρόστιμα, ούτε αν μειωθούν, ούτε αν αυξηθούν, καθώς απεδείχθη περίτρανα ότι ο Νομοθέτης του Κ.Ο.Κ., που προλόγισε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, δεν τήρησε αυτός τον Νόμο.

Το νομοθετικό πλαίσιο είναι ισχυρό, αλλά όσο θα κυνηγάμε τους αριθμούς θα χάνουμε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι παράγονται οχήματα που αναπτύσσουν ταχύτητες που δεν ανταποκρίνονται στην οδική πραγματικότητα, τόσο στην τεχνική κατασκευή όσο και στα όρια ταχύτητας.

Θα δίνατε άδεια εξάσκησης στον σκοπευτή πρακτικής σκοποβολής να ασκείται μέσα σε κατοικημένες περιοχές, οπουδήποτε και όχι στο πεδίο βολής. Εννοείται πως όχι, διότι θα θρηνούσαμε θύματα, όσο τέλειο σημάδι και αν έχει. Τότε στα αυτοκίνητα που αναπτύσσουν υπερδιπλάσια ταχύτητα από τα όρια ταχύτητας, γιατί χορηγείται άδεια κυκλοφορίας;

Ως επίλογος τού συγκεκριμένου τραγικού δυστυχήματος είναι πώς αυτός που συνδέθηκε με την χαρά των μικρών παιδιών, ο νεκρός γιος του στέρησε την ζωή ενός μικρού παιδιού και μίας μάνας, αφήνοντας έναν πατέρα πίσω σε απόγνωση. Μία τραγωδία βγαλμένη από το αρχαίο δράμα που περιμένει την δικαίωση και την λύτρωση για τον άμοιρο πατέρα.

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια μου στους πενθούντες.

Μιχαήλ Ν. Αβέλλας

Αστυνομικός – Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Απλά το αναφέρω…Η θέση στάθμευσης ήταν μόνο για πούλμαν…Αλλά ωχ αδελφέ λεπτομέρεια. ..Που όμως αν ήταν από την άλλη μεριά για ΙΧ θα ζούσε μάνα και παιδί. .απλά το αναφέρω

  2. Αυτα με τις ψυχιατρικες γνωματευσεις κρατα τα για αλλου.
    Ξερουμε οτι η ψυχιατρικη ειναι χωρος εβραιοκρατουμενος ,που αποσκοπει στην καλυμμενη χειραγωγηση….. κατασπαραξε εκατομμυρια η ψυχιατρικη στην Σοβιετικη Ενωση.
    Τριψε την στη μουρη των εβραιων αφεντικων σου , εξυπνε….!

  3. Τροφιμος ψυχιατρειου ειναι ο αστυνομικος που προτεινει αυτες τις βλακειες…..;
    Μηπως να ριχνουμε και κανενα μαστιγωμα δημοσιως…..
    Αντε συνελθε…

    1. ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΨΕΙ……….
      ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ………ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙ ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΟΥ ΦΤΑΕΙ.
      ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΙΣΟΡΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΝΤΟ.ΜΠΕΣ ΑΝΑΨΕ ΜΗΧΑΝΗ ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ……..ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΟΥ.
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΛΑ ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΚΙΟΛΙ.

  4. Πλακα μας κανεις πρωινιατικα,σε ποιον θα απαγορευσεις να αγορασει αυτοκινητα ανω των 60000ευρω?Εσυ θα τα βαλεις με τις εταιριες παγκοσμίως και τους ανθρώπους που κάνουν αγορές τετοιων πανακριβων αυτοκινητων?Μαλλον σε αλλου ειδους κοινωνια αναφερεσαι….

  5. Κριμα να λεει τετοιες βλακειες αστυνομικος..!! για αυτο εχουμε τοσους θανατους..
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    1.αστυνομευση στις ΠΑΘΕ με πολιτικα αυτοκινητα εφοδιασμενα με καμερες(αλλα ποιος ατυνομικος γνωριζει να τις χειριζεται κατ ομολογια φιλου ατυνομικου)
    2.πιστη εφαρμογη του ποιντ συστεμ και τεστ ηλιθιοτητας σε υπερβαση των ποντων
    3.κατα τον τροχονομικο ελεγχο αν υπαρχει το παραμικρο προβλημα ακινητοποιηση του οχηματος (ειδα ατυνομικους να γραφουν γυφτο χωρις διπλωμα και να τον αφηνουν να συνεχισει
    4 καμερες κινητες σε καιρια σημεια και οχι στις εισοδους πολεων εκει που εχουν ολοι 10,20 χλμ παραπανω

  6. Σε αυτό έχει δίκαιο….τι τα θέλει ένα αμάξι ιδιωτικής χρήσης τα 200 χλμ αφού απαγορεύεται?και με 130 να τρακάρεις και με 100 πεθαίνεις….δεν σε σώζει ούτε αερόσακος ούτε ζώνη ούτε τίποτα….!!!Δρόμους για το χάλι…σπάνε αμορτισέρ…σπάνε όλα…αγοράζεις αμάξι και σε 5 χρόνια είναι κουδουνίστρα από τραντάγματα στους δρόμους….οδηγοί τρέχουν σαν τρελοί…φοβάσαι να πας μια βόλτα με το αμάξι σου….

  7. να με θυμηθείτε, το Πάσχα πάλι τα ίδια θα δούμε στους δρόμους…υπομονή σε 40 ημέρες εδώ θα είμαστε

  8. εχω καλλιτερη προταση πιο προχωρημενη απο του αστυνομικου
    οταν θα περναει τα διοδια ο καθε οδηγος με sport αυτοκινητο
    να τον εκτελουν επι τοπου με τα υπηρεσιακα τους περιστροφα οι αστυνομικοι

    επισης στην πολη που το οριο ειναι 45 χλμ
    καθε οχημα που θα περναει αυτο το οριο οπως τα περιπολικα τα ασθενοφορα και τα οχηματα της πυροσβεστικης
    να ανατιναζονται με αντιαρματικες βολες!

Comments are closed.