Τρέμουν τα νέα υπερόπλα του Πούτιν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
690_9c221374-546c-4c95-bdff-63082eb7c186

“Πόλεμο των Άστρων” θυμίζουν τα νέα υπερόπλα που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, κηρύσσοντας στην ουσία νέο Ψυχρό Πόλεμο.

“Ντύνοντας” την ομιλία του με βίντεο των υπερόπλων και με τα σχετικά γραφικά, επιχείρησε να στείλει ηχηρό μήνυμα στη Δύση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μπλόφα.

«Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο ως απάντηση στη χρήση πυρηνικών όπλων ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής εναντίον της χώρας ή των συμμάχων της», δήλωσε.

Ο Πούτιν μίλησε για έναν νέο βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο που μπορεί να διασπάσει κάθε διαθέσιμη στον πλανήτη αντιπυραυλική άμυνα. Έκανε λόγο επίσης για οπλικά συστήματα λέιζερ, που έχουν ενταχθεί από πέρυσι στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού.

AP - ΡΩΣΙΑ - ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι τα πυρηνικά όπλα που αναπτύσσει συνιστούν παραβίαση της συνθήκης που έχει υπογράψει. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, επέκρινε ιδιαίτερα ένα γραφικό, που παρουσιάστηκε στη διάρκεια της ομιλίας του Πούτιν, για το οποίο είπε πως φαίνεται να απεικονίζει επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: