ΤΟ BLOOMBERG ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ…Η Τουρκία δίνει 2,5 δισ. για αγορά S-400 από τη Ρωσία

Κοινοποίηση:
K4

Άλλο ένα κομμάτι στο πολυσύνθετο πάζλ των γεωπολιτικών συσχετισμών έρχεται να προστεθεί με τη φερόμενη εδώ και καιρό αγορά της Τουρκίας του πλέον προηγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Τουρκία συμφώνησε να πληρώσει 2,5 δισ. δολάρια, σε μια εμπορική συμφωνία που σηματοδοτεί την απομάκρυνση της από την στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία κρατούσε την Τουρκία δεμένη με τη Δύση για περισσότερο από έξι δεκαετίες,

Σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, η προκαταρκτική συμφωνία προβλέπει αρχικά τη μεταβίβαση δύο συστοιχιών S-400, ενώ άλλες δύο θα συναρμολογηθούν την επόμενη χρονιά στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport, που είναι και η μοναδική κρατική ρωσική εταιρεία στον τομέα αυτό, δήλωσε ότι δε μπορεί να σχολιάσει τις λεπτομέρειες που αφορούν τη συμφωνία με την Τουρκία.

Η συμφωνία για την αγορά των S-400 από την Ρωσία ” συνιστά ένα καθαρό σήμα για το ότι η Τουρκία έχει απογοητευθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ” δηλώνει ο Κονσταντίν Μακιένκο, αναλυτής του μοσχοβίτικού Κέντρου Αναλύσεων Στρατηγικής και Τεχνολογίας, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει “πριν καταβληθεί η προκαταβολή και τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για οτιδήποτε”

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: