ΤΟ ΦΩΣ της ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ την ΜΑΝΙΑ του ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ!- Η ΚΩΣ σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!!! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
καταστροφη

Με το φως της ημέρας, δυστυχώς φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η καταστροφή που έχει υποστεί το Νησί μας και ιδιαίτερα η πόλη της Κω.

Στην Κω βρίσκονται αυτή την στιγμή ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος και ο Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας και όπως μας ανακοίνωσαν πριν από λίγο το Νησί κυρήχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Όλα τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Τα πρώτα στοιχεία για τους δύο νεκρούς που διασκέδαζαν μέσα σε μπαρ που κατέρρευσε είναι ότι πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες. Ο ένας 30 ετών από την Τουρκία και ο δεύτερος περίπου 20-22 ετών από τη Σουηδία.

Οι σοβαρά τραυματίες είναι τουρίστες και οι περισσότεροι τραυματισμοί προήλθαν από πτώσεις αντικειμένων, ενώ 5 άτομα μεταφέρθηκαν στην Κρήτη.

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό, ενώ υπάρχουν ζημιές σε όλο το παραλιακό μέτωπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι το μεσημερι θα φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διευθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, επειδή το νησί δεν έχει δεύτερο λιμάνι, να χρησιμοποιηθούν φερι μποουτ (παντόφλες), προκειμένου να μεταφέρουν επιβάτες και αυτοκίνητα, από και προς την Κω, σε λιμάνια γειτονικών νησιών που είναι προσεγγίσιμα από τα μεγάλα πλοία.

5_(24)

5_(7)

dsc_4704

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: