Το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει την «προδοσία» του ξεπουλήματος. «μπιρ παρά» πήγε ξενοδοχείο, στολίδι της Ρώμης

Κοινοποίηση:
k3

Ένα ακόμη ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα πουλήθηκε ακίνητο στη Ρώμη, και προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε η «Aloschi Bros. S.r.l.» με οικονομικό αντάλλαγμα ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ η ανεξάρτητη αποτίμηση της Colliers, που προετοιμάσθηκε στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, είχε ορίσει την αγοραία του αξία στο ποσό των 4,81 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας περίπου 480 τμ, επί του οποίου έχει ανεγερθεί εξαώροφο ξενοδοχείο συνολικής επιφάνειας 1600 τμ (Regency Hotel) και δυναμικότητας 52 δωματίων. Το οικόπεδο μαζί με κτίριο κατοικίας είχε αγοραστεί από το Ελληνικό Δημόσιο το 1924 έναντι του ποσού των 420.000 λιρών Ιταλίας. Κατά την περίοδο 1956-1959, η υφιστάμενη κατοικία γκρεμίστηκε και στην θέση της κατασκευάστηκε το ξενοδοχείο στην σημερινή του μορφή. Το ξενοδοχείο παρέμεινε μισθωμένο μέχρι το 2007 οπότε και αποχώρησε ο τελευταίος μισθωτής, με αποτέλεσμα το ακίνητο σήμερα να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Αντίστοιχα, σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για το ακίνητο ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου στο κέντρο του Ερεβάν, πολύ κοντά στην πλατεία Ελευθερίας και στην Όπερα, το οποίο περιλαμβάνει ένα τριώροφο κτίριο 1.157 τ.μ., τέσσερα βοηθητικά κτίσματα συνολικής επιφάνειας 362 τ.μ., με ένα εμβαδό οικοπέδου 2.000 τ.μ..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: