Το ΟΑΚΑ φοράει απόψε τα γιορτινά του! ΑΕΚ-Μίλαν: Θέλει να γράψει ξανά ιστορία

Κοινοποίηση:
aek-milan

Το ΟΑΚΑ φοράει απόψε τα γιορτινά του και η Ένωση υποδέχεται την Μίλαν σε ένα ματς το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να τη φέρει σε θέση οδηγού για την πρόκριση – Ο Τσόσιτς κρίνει την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μανόλο Χιμένεθ

Έντεκα χρόνια μετά τη νίκη ορόσημο της ΑΕΚ επί της Μίλαν χάρις στο γκολ-φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ, οι δρόμοι των δυο ομάδων ανταμώνουν ξανά στο ίδιο μέρος (ΟΑΚΑ) αυτή τη φορά για το Europa League κι ενώ έχει προηγηθεί η προ δεκαπενθημέρου αναμέτρηση της στο Σαν Σίρο, εκεί όπου η Ένωση είχε καταφέρει να αποδράσει από το Μιλάνο με τον βαθμό της ισοπαλίας, μεγαλώνοντας την γκρίνια που υπάρχει στο εσωτερικό της Μίλαν.

Σήμερα οι κιτρινόμαυροι υποδέχονται τους ροσονέρι στο δικό τους σπίτι, θέλοντας να επαναλάβουν την ίδια επιτυχία και να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση τους στους «32» της διοργάνωσης, ξέροντας όμως ότι το πληγωμένο θηρίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο.

«Η Μίλαν είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας κι ελπίζω να μην ξυπνήσει μ’ εμάς…», είπε ο Μανόλο ο Χιμένεθ στη χθεσινή συνέντευξη θέλοντας να κατευνάσει και τον σχετικό ενθουσιασμό που έχει δημιουργηθεί από την προσμονή του κόσμου που αναμένεται να είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 45 με 50 χιλιάδες), ωστόσο ο Ισπανός (κι ας μην το φωνάζει) πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να κάνει την υπέρβαση.
Με οδηγό τον πρώτο αγώνα, όπου ειδικά στο πρώτο ημίχρονο μπόρεσε να αποσυντονίσει την ιταλική μηχανή, ο Ισπανός έχει βέβαια να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας του Μάνταλου (πρώτο ματς από τα πολλά που θα χάσει ο αρχηγός), αλλά ποντάρει στην ομαδική λειτουργία, στη δίψα των παικτών του και την έξτρα δύναμη που θα δώσει ο κόσμος.

Μοναδικό ερωτηματικό για τον Ανδαλουσιάνο τεχνικό είναι ο Τσόσιτς, ο οποίος ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη βρέθηκε στην αποστολή (είχε υποστεί διάστρεμμα στη Νέα Σμύρνη), αλλά δεδομένου ότι ακολουθεί και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ίσως προφυλαχθεί.

Προβλήματα έχουν κι οι Ιταλοί, που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση και διάφορα προβλήματα τα οποία φάνηκαν και χθες με τη δημόσια κόντρα Μοντέλα-Μοντολίβο, με τον τελευταίο πάντως λόγω απουσιών να παίρνει λογικά θέση στο βασικό σχήμα.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάια, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.
Μίλαν: Τζ. Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Μοντολίβο, Λοκατέλι, Ροντρίγκεθ, Τσαλχάνογλου, Σίλβα, Κουτρόνε

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: