Το κρυφό όπλο του Πούτιν που τρέμει η Νέα Τάξη!

Κοινοποίηση:
πουτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο πολιτισμός μπορεί να θεωρηθεί αντιστάθμισμα στον επιθετικό ριζοσπαστισμό που επικρατεί στον κόσμο.

«Ο πολιτισμός, η τέχνη, η εκπαίδευση είναι η απάντηση στις προκλήσεις της βαρβαρότητας, της μισαλλοδοξίας, του επιθετικού ριζοσπαστισμού που απειλεί τον πολιτισμό μας, είναι ένας τρόπος να γεφυρωθούν τα κενά, να ξεκαθαρίσουμε τα εμπόδια και να εξαλείψουμε τις προκαταλήψεις που παρεμποδίζουν την πρόοδό μας», δήλωσε ο Πούτιν σε τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς Πολιτιστικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στο φόρουμ και σημείωσε ότι η ενεργητική τους θέση, η αμοιβαία εμπιστοσύνη τους και η προσπάθεια για σύμπραξη, αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός είναι μια καθολική γλώσσα επικοινωνίας και αμοιβαίας κατανόησης, η οποία έχει τεράστιο δυναμικό ως μέσο, για την ένωση των ανθρώπων και των ιδεών γύρω από τους ανθρωπιστικούς στόχους.

Τόνισε ότι ο πολιτισμός συμβάλλει στη διατήρηση των βασικών αξιών και στη μετάβασή τους στις επόμενες γενιές, γεγονός που καθιστά δυνατή τη σύνδεση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, με σκοπό τη διατήρηση των ιδιαιτεροτήτων κάθε έθνους και την αποφυγή της απώλειας του δρόμου του στην ταχέως επιβαλλόμενη παγκοσμιοποίηση.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα ότι το πνεύμα και η ουσία του φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης έχει κερδίσει τέτοια ευρεία υποστήριξη, ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν άλλο χώρο για έναν ανοιχτό και ισότιμο διάλογο, για την δρομολόγηση πρωτοβουλιών με στόχο τη διασταύρωση μεταξύ των πολιτισμών και επομένως την αρμονική ανάπτυξη ολόκληρου του κόσμου «, τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης ευχαρίστησε τους ξένους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους για τον ρωσικό πολιτισμό.

«Θα ήθελα να πω ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έχετε για τη ρωσική τέχνη. Είμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι για την τέχνη μας, τους ανθρώπους της τέχνης μας», είπε. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους εκλεκτούς ανθρώπους του παγκόσμιου πολιτισμού που έρχονται τακτικά εδώ, οι οποίοι έχουν κοινά έργα με τους συναδέλφους τους».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, τα διεθνή έργα είναι πολύ σημαντικά, καθώς βοηθούν στην ένωση ανθρώπων από διάφορες χώρες «να μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε τον σημερινό κόσμο, ο οποίος θα βασίζεται σε ανθρωπιστικές αρχές».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: