ΤΟΥΡΚΙΑ- Υποπτες Συνθήκες γύρω από τον Θάνατο Δημοσιογράφου που μετέδιδε την Αλήθεια για τους Τζιχαντιστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
505050

Αιχμές κατά της Τουρκίας άφησε τη Δευτέρα ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο γύρω από το θάνατο μιας Λιβανο-Αμερικανίδας δημοσιογράφου, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ενώ ήταν απεσταλμένη του αγγλόφωνου δικτύου του Ιράν, Press TV, στην Τουρκία και κάλυπτε τις εξελίξεις στην κατεχόμενη πόλη Κομπάνι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Συρίας.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας όπου συνέβη το δυστύχημα απέρριψε τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους, λέγοντας ότι οι έρευνες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη.

Η Σερίνα Σιμ, σκοτώθηκε την Κυριακή όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με όχημα βαρέως τύπου, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας ώστε να βρίσκονται κοντά στην Κομπάνι της Συρίας, όπου κουρδικές δυνάμεις αγωνίζονται για τουλάχιστον ένα μήνα κατά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος της πόλης.

Ο Χαμίντ Ρεζά Εμαντί, επικεφαλής της αίθουσας σύνταξης του Press TV, δήλωσε ότι το Ιράν θα κινηθεί με νομικά μέσα επί του θέματος.

«Οι συνθήκες γύρω από το θάνατό της Σιμ είναι πολύ ύποπτες και πιθανόν είναι αποτέλεσμα των αποκαλυπτικών της εκθέσεων σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις που είχαν στους πρόσφυγες της Συρίας οι πολιτικές που ασκούσαν τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία», μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις του Εμαντί.

Ωστόσο, Τούρκος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με την υπόθεση, ενώ άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για σχολιασμό, μεταδίδει το Ρόιτερς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: