Τουρκία: Αποδείξεις της νοθείας που έγιναν στο δημοψήφισμα! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
psifodeltio_tourkia

Στα social media καταγγέλλεται από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες ευρύτατη νοθεία από το ισλαμιστικό καθεστώς και υπάρχουν και αποδείξεις.

Για «σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας» κάνει λόγο και η αξιωματική αντιπολίτευση, το κεμαλικό κεντροαριστερό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), καταγγέλλοντας την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με στέλεχος του κόμματος.

«Η Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε, καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Μπουλέντ Τεζτζάν.

Κατήγγειλε επίσης, ότι «διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με καταγγελία Τούρκου δημοσιογράφου στο twitter, σε εκλογικό τμήμα καταμετρήθηκαν 400 ψηφοδέλτια ενώ οι εγγεγραμμένοι ήταν 360, από τους οποίους ψήφισαν οι 240.

Το πρώτο κρούσμα απροκάλυπτης νοθείας στο δημοψήφισμα που έγινε στην Τουρκία φωτογραφήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί, έβγαλαν τραπεζάκι και ψηφοδέλτια στον διάδρομο του σχολείου Σερίφ Οζντέν (Şerif Özden School) στην Ούρφα (Έδεσσα) της νότιας Τουρκίας, δηλαδή εκτός εκλογικού καταλόγου και εκλογικού τμήματος και όποιος ήθελε ψήφιζε «ανοιχτά».

Δηλαδή όχι ακριβώς όποιος ήθελε, όποιος φορούσε μαντίλα, όπως οι κυρίες στη φωτογραφία.

Καμία αμφιβολία βέβαια, αφού ο Ερντογάν γνωρίζει πως έτσι κι εάν χάσει στις κάλπες θα χάσει και το κεφάλι του.

Αλλά πραγματικά εντυπωσιάζει η τουρκική ηλιθιότητα.

Εάν ήθελαν να κάνουν νοθεία αρκούσε ένας να ρίξει πολλά ψηφοδέλτια του «ναι» σε μια κάλπη, δεν χρειάζονταν και ψηφοφόρους σε διάδρομο για να το κάνουν.

 

Το δεύτερο κρούσμα:

Η νοθεία στο δημοψήφισμα στην Τουρκία φαίνεται ότι λαμβάνει γενικευμένες διαστάσεις, αφού μετά την αποκάλυψη ότι ψήφιζαν σε διαδρόμους εκτός εκλογικής λίστας και εκλογικού τμήματος, βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει μέλος εκλογικής επιτροπής να σφραγίζει ψηφοδέλτια υπέρ του «ναι».

Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος ήταν οριζόντιο και μοιρασμένο στη μέση.

Αριστερά έγραφε EVET, δηλαδή «ναι» και δεξιά ΗΑΥΙR δηλαδή «όχι».

Στους ψηφοφόρους έδιναν μια σφραγίδα για να σφραγίσουν πάνω στο «ναι» ή στο «όχι».

Στην ανατολική Τουρκία τα εκλογικά τμήμα έκλεισαν στις 16.00 και στην υπόλοιπη Τουρκία στις 17.00 (ώρα Ελλάδας).

Όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν, μην πάνε και «χαμένα» τα ψηφοδέλτια, άρχισαν να τους «συμπληρώνουν» γεμίζοντας τις κάλπες υπέρ του «ναι».

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε εκλογικό αντιπρόσωπο να έχει πιάσει τη σφραγίδα και να σφραγίζει «αλύπητα» ψηφοδέλτια από την πλευρά του «ναι».

Να σημειωθεί ότι οι εικόνες αυτές κάνουν τον γύρο του πλανήτη:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: